Een selfie vanuit de ruimte, ben jij klaar voor spelfie?

Selfie from outer space

Een selfie vanuit de ruimte, ben jij klaar voor spelfie?

Siem van Woerkom 930
Spelfie? Ja echt, een selfie vanuit de ruimte. Hoe dat in zijn werk gaat? Lees het hier.

Bizarre nieuwe technologie

Een nieuw bedrijf gevestigd in Glasgow hoopt in te gaan op de wens van mensen om memorabele momenten op een nieuwe manier vast te leggen, door de introductie van 's werelds langste selfiestick. Een app die foto's vanuit de ruimte neemt.

Met Spelfie.com kunnen gebruikers een selfie maken op het exacte moment dat een satellietcamera hun locatie vanuit de ruimte vastlegt. Gebruikers van de app klikken op het evenement dat ze bijwonen, en zodra ze ter plaatse zijn, biedt de app coördinaten zodat de gebruiker precies weet waar hij zich moet positioneren en op welk tijdstip. Ze nemen vervolgens een foto van zichzelf op het moment dat de satelliet zijn foto maakt en later op dezelfde dag stuurt de app het satellietbeeld naast de selfie terug om te worden bekeken in de galerij. Woordvoerder Anthony Burr van Spelfie zegt dat de afbeeldingen in de toekomst binnen enkele minuten in plaats van uren beschikbaar zullen zijn.

 

 

Spelfie basics

De tool, die gebruik maakt van Airbus-satellieten, werd gedemonstreerd als onderdeel van een BBC-documentaire over een milieuactivist op Bali. Het toonde een dorp van mensen die de woorden Act Now op een strand spelden, met het beeld dat vanuit de ruimte op de camera werd vastgelegd. Het in Glasgow gevestigde bedrijf werkt samen met toeristenbureaus die de technologie graag gebruiken om hun ongerepte landschappen en pitoreske omgevingen te promoten, maar Spelfie.com is vooral gericht op mensen die grote sport- en culturele evenementen bijwonen. Zo werd het dit jaar getest op het Glastonbury-festival in de UK.

In de tweede ontwikkelingsfase zal de app veel verder gaan dan specifieke evenementen en gebruikers bijvoorbeeld in staat stellen een specifieke locatie overal ter wereld te geven waarna ze worden gewaarschuwd als de satelliet hwn zal passeren. 'Je bent bijvoorbeeld in de Grand Canyon en de app zal je vertellen of de satelliet is ingesteld om je te passeren.' Een gek toekomstbeeld? Niet bepaald want de app is al te downloaden. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem