GoPistool?

Heftig: Agent denkt dat GoPro geweer is en neemt fotograaf onder schot

Siem van Woerkom 614 0
Een Amerikaanse agent dacht in verwarring dat een fotograaf die 'making of' beelden nam met zijn GoPro op een openbare weg, een geweer vasthield.

Bizar misverstand

James Everette, een politieagent van het San Diego Community College District (die drie jaar eerder al de fout in ging voor het breken van een sleutelbeen tijdens het maken van een simpele arrestatie) had zich aardig verkeken op het apparaat dat een fotograaf die hij tegenhield bij zich had.

Everette confronteerde de man onmiddelijk en vroeg waar de man voor aan het filmen was. 'Waar film je voor?' heeft de agent twee keer gevraagd, wat aangeeft dat hij erkent dat de man hem aan het opnemen was - voordat hij naar de GoPro-camera wees en beweerde dat het een wapen was. 'Ik weet niet wat dat is', vervolgt de agent. 'Kun je het alsjeblieft neerleggen?'

Heftige video

De fotograaf bleef aangeven dat het een simpele videocamera was om zichzelf te filmen terwijl hij met fotografie bezig was, maar de agent bleef volhouden dat hij geen idee had wat de GoPro was, toen hij naar zijn pistool reikte.

Hierna zien we dat een andere agent bij de locatie stopt en naar de videograaf loopt. Ook met zijn hand op zijn pistool. De videograaf plaatst de camera (een GoPro op een DJI stabilizer) neer waarna de agent het oppikt en buiten het bereik van de videograaf plaatst.

De laatste woorden van de agenten nadat de situatie iets is gesust luiden; 'Je staat in je recht om te filmen wat we doen, sta ons gewoon niet in de weg'.

De fotograaf gaf aan erg ontdaan te zijn door het hele voorval, en als we de video hieronder zien zouden we hoogstwaarschijnlijk hetzelfde voelen.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem