Houd de aandacht erbij

Bizar: In iOS 13 zullen je ogen tijdens een Facetime gesprek automatisch naar voren staan

Siem van Woerkom 260 0
Augmented Reality zal je ogen recht houden tijdens een videogesprek, ook al kijk je naar links of rechts..

Arkit technologie

Apple heeft een nieuwe functie aangekondigd waardoor mensen elkaar aan kunnen blijven kijken tijdens een video-call. 

Wanneer je nu naar het scherm kijkt om het gezicht te zien van de persoon met wie u spreekt, zien zij uw ogen naar beneden kijken terwijl de camera boven het scherm staat. Maar de nieuwste iOS 13-bèta biedt een functie genaamd FaceTime Attention Correction. Wat dit doet, is het real-time aanpassen van het beeld van je ogen zodat je lijkt te kijken naar de camera in plaats van naar het scherm. Dit betekent dat je oogcontact lijkt te hebben.

Apple ondersteuning

Ontwikkelaars Mike Rundle en Dave Schukin tweeten hun bevindingen over de functie, te beginnen met Rundle's ontdekking van de setting en Schukin's demonstratie van hoe het ARKit 3 gebruikt om de positie van je gezicht te bepalen met een dieptekaart en vervolgens geschikte oogaanpassingen te maken met deep learning truukjes. De functie kan voor de gek gehouden worden wanneer een voorwerp zoals een potlood voor je ogen wordt bewogen, wat leidt tot voor de hand liggende vervorming in een anders rechte lijn.

Voorlopig verschijnt FaceTime Attention Correction als een optie - standaard uitgeschakeld - onder de FaceTime-instellingen van A12 Bionic en A12X Bionic-apparaten met iOS 13 en iPadOS 13-ontwikkelaar beta 3, inclusief de iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max , en 2018 iPad Pro's. Het lijkt echter niet goed te werken op iPad Pro's. De functie zal waarschijnlijk worden opgenomen in de tweede publieke bèta's van iOS 13 en iPadOS 13 voor gebruikers die willen weten hoe het werkt.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem