Smart everything

Een geheel nieuwe soort camera batterij: Nitecore NFZ100

Siem van Woerkom 924
Batterijen zijn een onderdeel van onze uitrusting waar we niet vaak innovaties in zien. Nitecore gaat hier verandering in brengen.

De batterij word slimmer

Een nieuwsbericht dat behoorlijk opviel tussen de gemiddelde updates van firmwares, adobe updates of kleinere nieuws-items; de Nitecore NFZ100. 'S werelds eerste slimme camerabatterij die beheerd kan worden met een mobiele app. Ontwikkeld door Nitecore, en speciaal ontworpen voor gebruikers van Sony-camera's zoals de Sony α7 III, α7R III en α9.

Het bedrijf brengt de batterij gebundeld uit met 'NNERGY', een iOS / Android-app op smartphones waarin je realtime informatie over de huidige werkstatus van je smart battery kan bekijken, inclusief informatie zoals; batterijstatus, resterende stroom, batterijspanning, laadcycli, geschatte tijd tot volledig/leeg en activeringsdatum.

Nitecore

Nitecore technologie

De NFZ100 komt met een speciale 'rust-opslagmodus'. Nadat de opslagmodus is geactiveerd, wordt uw batterij automatisch ontladen tot 70% nadat deze gedurende 10 dagen niet is gebruikt, omdat dit de ideale opslagstatus is wanneer je batterij gedurende langere tijd niet wordt gebruikt. De firmware van de batterij kan OTA (over-the-air) worden opgewaardeerd in NNERGY om compatibiliteit te krijgen met de nieuwste cameramodellen van Sony zoals de a7RIV. Het stroombalanscircuit kan de werkstatus van elke cel in de batterij in evenwicht brengen om de levensduur te maximaliseren.

De hoge capaciteit van 2.280 mAh zorgt ervoor dat je zo'n 500 foto's kunt nemen in elke laadcyclus. Ook is de NFZ100 uitgerust met meerdere 'failsafes', waaronder een overlading en overstroombeveiliging. 

We denken persoonlijk dat het heel gaaf is dat we eindelijk innovaties zien binnen technologie van de accesoires die we gebruiken tijdens het fotograferen. Het zal dan ook niet niet opmerkelijk zijn om te zien dat grote namen als Nikon of Sony hier binnenkort ook mee naar buiten zullen komen. 

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Nitecore.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem