Superieur glas

Nitecore introduceert line-up premium Cine-lenzen

Siem van Woerkom 251 0
De Full Frame Cinema-lenzen hebben een optimale optische kwaliteit waarmee filmmakers hun artistieke expressie het beste kunnen bereiken.

Relatief nieuw merk

Het tamelijk onbekende merk Nitecore heeft vandaag een nieuwe lijn Cinelenzen geintroduceerd.  De S46.5mm-formaatsensoren van de NITECORE SP-lenzen creëren meer mogelijkheden voor filmmakers en bedekken het volledige beeldformaat zodat ze te gebruiken zijn met bijvoorbeeld de ARRI Alexa LF, Red Monstro VV, Panavision DXL2, SONY Venice, Canon C700 FF en andere filmcamera's die in de toekomst zullen worden vrijgegeven.

Het perfecte optische ontwerp biedt uitstekende prestaties in termen van verhouding en axiale spreiding. Het bereikt ook een natuurlijke en pure kleurweergavecapaciteit waarin de 'fringing', paars / groene randen die soms naar voren komen in videobeelden, nauwelijks te zien zullen zijn.

Veel verschillende opties

De NITECORE SP lenzen zijn ontworpen met een unieke optische coating die ervoor zorgt dat het dynamisch bereik ten allen tijden perfect blijft en het contrast niet te hoog wordt. Ook zou de aangepaste coating voor een mooie gestileerde moeten zorgen. De SP 75 mm-lens is speciaal geoptimaliseerd op huiddetails in scenes waarin er veel ingezoomd wordt op gezichten.

De NITECORE lenzen willen ook een hoge flexibiliteit uitstralen, en zullen daarom de mogelijkheid hebben om te worden uitgerust met verwisselbare PL-, Canon EF- en Sony E-mounts zodat de behoeften van verschillende cameragebruikers in gedachten worden gehouden.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem