Cine-objectieven met een prettige prijs-kwaliteitsverhouding

Sigma Cinelenzen: ideaal voor indie-filmers en kleine productiebedrijven

Itam van Teeseling 415 0
Sigma is onder filmers al razend populair met hun 18-35mm F1.8-objectief. Maar ook met hun cinelenzen zijn ze gewild onder indie-filmers en kleine filmproductiehuizen.

Sigma maakt al jaren objectieven van hoge kwaliteit waarvan er ook veel gebruikt worden voor videoproducties. Toch besloot Sigma objectieven te ontwikkelen die puur op video gericht zijn. Deze objectieven zijn makkelijker handmatig scherp te stellen, vertonen minder vertekening tijdens het scherpstellen en houden rekening met de absorptie van licht in het objectief.

Het meest opvallende is eigenlijk dat de cinelenzen gelijk zijn aan de fotografie-equivalenten van Sigma. Het is hetzelfde glas, alleen met een omhulsel en mechaniek gespecialiseerd voor cinematografie. Het is ook een van de redenen dat de cine-objectieven relatief goedkoop zijn vergeleken met vergelijkbare cinelenzen van andere merken.

Een andere reden voor de scherpe prijs is dat Sigma de productie volledig in handen houdt. Het vindt volledig plaats in Japan waardoor productiekosten laag kunnen blijven terwijl de beeld- en bouwkwaliteit van de objectieven gegarandeerd blijft.

Cinelenzen van Sigma

In 2017 bracht Sigma drie nieuwe cinelenslijnen op de markt, waarmee ze zich meer richtten op kleine productiemaatschappijen. De objectieven blinken vooral uit door hun lichtsterkte en geschiktheid voor 6K- en 8K-sensoren. Zoals van cinelenzen verwacht wordt is er gebouwd op consistentie. De objectieven in de verschillende lijnen leveren allemaal dezelfde kwaliteit en zijn even groot, waardoor er geen verschillen in het beeld optreden bij het wisselen van de lenzen.

Vanwege de prijs zijn de objectieven zowel voor huur interessant als voor aanschaf. Zeker voor kleine productiemaatschappijen is een aanschaf een goed investering.

Mocht je geïntrigeerd zijn door deze cinelenzen, kijk dan nog even onderstaand "uitpakfilmpje" waarin Devin Graham uitlegt waarom hij Sigma cinelenzen heeft aangeschaft voor zijn bedrijf. Kijk hier voor meer info over de Sigma cine-objectieven.

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam