All about medium format

Fujifilm GFX100 Round up: Prime set voor $126.000

Siem van Woerkom 480 0
Een samenvatting van al het nieuws rondom de nieuwe Fujifilm GFX100.

Prijzig lenzensetje

Kipon lanceert LPL-GFX Pro Adapters om Arri LPL Mount Cine Lenzen te gebruiken op de medium format body. Voor wie niet bekend is met de lenzen of er aan zit te denken om er eentje aan te schaffen; ga alvast wat krasloten aanschaffen.. De gemiddelde prime uit deze serie zit qua prijs rond de 20.000 euro. Gelukkig is het wel mogelijk om de redelijk voordelige verzamelset aan te schaffen op de website van B&H. Deze is hieronder te zien. 

Interview Fujifilm GFX100

Voor wie wat tijd over heeft dit weekend is het aan te raden om het volgende interview eens te bekijken. Er wordt onder andere gesproken over de hindernissen waar het design team tegenaan heeft gelopen tijdens de realisatie van de nieuwe camera. Ook wordt er wat licht geworpen op de technologie die geintegreerd is in het GFX systeem en waarom het niet mogelijk is om de IBIS van de GFX100 te realiseren in de GFX50s

Hands-on GFX100 

Hieronder meerdere video's waarin mensen hands-on gaan met de nieuwe Fujifilm GFX100. Zo zien we mensen die de camera in de heuvellandschappen testen in Ierland, wordt de camera gebruikt in de straatjes van Tokyo en is er een video te zien van Fujifilm zelf waarin de camera door Russel ord in de natuur wordt getest.  

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem