Retro schieten

Bizar: Canon lenzen te gebruiken op een Gameboy Camera

Siem van Woerkom 544 0
Voor iedereen die foto's wil nemen met een resolutie van ongeveer 100x100, dit is je kans

Gameboy Camera

Een Canon objectief op.. wat? De Game Boy Camera is een fotocamera die is uitgebracht door Nintendo voor de Game Boy in 1998. De camera maakte het mogelijk om foto's op de Game Boy te maken. De Game Boy Color en Game Boy Advance ondersteunden deze camera later ook.

Wat heel erg gaaf was, is dat de foto's waren te bewerken. Een gefotografeerd gezicht kon worden uitgesneden en gebruikt worden voor een spelletje. Met de thermische printer Game Boy Printer, die kon worden aangesloten op de Game Boy, konden de foto's worden uitgeprint en vervolgens bijvoorbeeld als sticker gebruikt. Een soort pre-historische versie van Adobe Lightroom in principe.

3D prints

Aangezien iedereen van retro camera's houdt, en dit zo'n beetje het meest jaren 90 gevoel geeft als mogelijk is, is iemand een project gestart om een werkende Canon EF - Gameboy camera adapter te ontwerpen. De 3D modellen zijn ondertussen te downloaden zodat iedereen met een 3D printer deze zelf uit kan proberen. Onder de naam lennididathing maakt de fotograaf 3d modellen die hij online deelt zodat iedereen hiermee kan werken. 

Apart is het beste woord om de foto's te omschrijven. De gameboy camera had namelijk een 128×128 pixel CMOS sensor. De beelden die je hiermee dus zult schieten zijn hieronder te bewonderen. Verwacht er alleen niet teveel van, aangezien het in feite een kunstproject is dat uit de hand is gelopen. 

Dit project is een perfect voorbeeld van de veelzijdigheid van het internet. De mogelijkheid om alles te bestellen, vinden of zelf te maken als iets niet bestaat. Natuurlijk zijn er tegenwoordig nog niet in elk huis 3D printers aanwezig. Maar over een paar jaar zal het mogelijk zijn om makkelijk en goedkoop foto accessoires te printen in je eigen huis. 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem