7 ongebruikelijke reisfotografie tips

7 ongebruikelijke reisfotografie tips

Redactie DIGIFOTO Pro 2418

Neem altijd een statief mee, zorg dat je je camera kent, doe onderzoek naar de locatie. Allemaal tips die je hoort als het gaat over fotografie en al helemaal als het gaat over reisfotografie. Deze zeven tips voor reisfotografie helpen je echt.

1. Je mag een beetje naïef zijn bij reisfotografie

Deze tip geldt vooral als je mensen fotografeert. Door je iets minder slim voor te doen dan dat je bent, laat je mensen makkelijker binnen. Benader mensen met de gedachten dat je ze gewoon op de foto wilt. De meeste mensen werken toch wel mee en vertellen vanzelf hun verhaal.

2. Niet alle culturele evenementen zijn fotografisch interessant

Elk land heeft zijn eigen cultuur en bij die cultuur horen vieringen. Deze vieringen, evenementen, kunnen fantastisch zijn om te fotograferen. Toch is het vaak zo dat het evenement niet fotografische genoeg overkomt. Wel kan het zo zijn dat iets wat met het evenement te maken heeft mooi weergegeven kan worden, zoals reisfotograaf Mitchell Kanashkevich in zijn video verteld. De Indiaanse worstelaars hadden fantastische foto's tijdens de training. Het gevecht de volgende dag, het evenement zelf, bracht ook mooie foto's maar lang niet zo inspirerend als de foto's van de training.

reisfotografie

3. Er komt geen tweede keer in reisfotografie

Als je ergens komt en je ziet een mooi foto moment, besef dat een tweede moment als dat niet gaat komen. Neem de tijd om te stoppen en gebruik te maken van het moment. Kanashkevich verteld over een foto die hij heeft gemaakt. De eerste keer maakte hij de foto van de man. daarna is hij nog twee keer dezelfde man tegengekomen, maar was het moment niet mooi genoeg voor een foto. Gelukkig had hij de eerste keer de foto gemaakt en heeft hij het moment niet aan zich voorbij laten gaan.

4. Slecht weer? Ga naar buiten!

Veel fotografen blijven binnen zodra het regent om hun apparatuur te beschermen. Toch zijn beelden in slechter weer mooi en geven ze een soort realiteit aan de foto. Maar er als fotograaf juist gebruik van in plaats van deze situaties te vermijden. Het resultaat zal tussen alle foto's uitspringen omdat niemand naar buiten gaat als het regent. Hierdoor is jouw werk speciaal en origineel.

reisfotografie

5. Heb genoegen met de lelijkere dingen

Wanneer je begint met reisfotografie denk je aan het mooiste van het mooiste en alles moet perfect zijn voor je foto. Later bedenk je jezelf dat er ook minder mooie dingen zijn die juist je reisfotografie afmaken. In de video vertelt Kanashkevich over de appartementen uit de Sovjet tijd. Op het eerste gezicht geen mooie gebouwen maar voor fotografie kunnen ze er erg uitspringen.

6. Neem locatie adviezen van bewoners niet te serieus

Mensen uit de buurt kunnen je als fotograaf vele locaties aanwijzen maar neem ze altijd met een korreltje zout. Wat voor die mensen een mooie plek kan zijn, is voor een fotograaf niet direct mooi. Vaak hebben de lokale bewoners ook een emotionele waarde aan die plek wat het zo mooi voor hen maakt. Als je toch het advies van een lokale bewoner volgt kan het zo zijn dat het tegen valt en dat is zonde van je fotografie tijd. Natuurlijk geldt dit niet als je zelf om advies vraagt.

reisfotografie

7. Zorg dat de actie voor je deur ligt

Zorg dat je zo dicht mogelijk bij de actie bent. Wat we hier mee bedoelen, is dat je niet te ver van je geplande plekken bent. Als je van te voren hebt gepland om op een bepaalde plek te fotograferen, probeer dan zo dicht mogelijk bij die plek te verblijven. Op deze manier gaat de tijd van je reisfotografie niet verloren aan het reizen naar de geplande locatie.

Lees ook: Het fotograferen van heksen in Roemenië

Bekijk alle tips in de video hieronder:

 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie