Knippen en plakken bij het Nederlands Fotomuseum

Nathalie Schram 653 0
De New Yorkse fotograaf Martin Schoeller brak ooit internationaal door met zijn iconische portretserie Close Up. Deze doorlopende serie bestaat uit allemaal portretten van zowel bekende als minder bekende mensen, filmsterren, acteurs en sporters verschenen allemaal voor de camera van Schoeller. Met de verschillende activiteiten die tijdens de zomervakantie plaatsvinden rondom de expositie van zijn werk in het Nederlands Fotomuseum is er voor ieder wat wils.

Kinderen

Museums zijn niet langer een plek waar alleen volwassenen komen, ook kinderen gaan tegenwoordig mee naar musea, om ook hen bij de tentoonstelling te betrekken kun je nu bij het Nederlands Fotomuseum een masker kopen met het gezicht van één van je favorieten portretten. Zo kunnen kinderen (maar natuurlijk ook mensen die van binnen nog jong zijn) een levensgroot masker maken van hun favoriete beroemdheid.

Rondleiding

Iedere zondagmiddag biedt het Nederlands Fotomuseum nu ook rondleidingen aan in de expositie van Big Heads. De rondleiding genaamd “Martin Schoeller: Up Close & Personal” biedt niet alleen informatie over de achtergrond van de fotograaf, maar geeft ook een kijkje in wat er achter de schermen gebeurd bij het fotograferen. Voor €3.- extra kun je zo als bezoeker een extra dimensie geven aan je ervaring van de expositie.

Werner Mantz

Niet alleen het werk van Schoeller is momenteel te zien in het Nederlands Fotomuseum, ook het werk van Werner Mantz (1901-1983) is te bekijken. Als één van de belangrijkste architectuurfotografen van het Nieuwe Bouwen focuste zijn werk zich op de architectuur van de jaren ‘20. Toch bevatte zijn oeuvre niet alleen architectuurfoto’s. In de expositie zijn ook meerdere portretfoto’s te zien van Matz. Ook bij deze tentoonstelling wordt op de zondagmiddag een rondleiding gegeven, tijdens deze rondleiding wordt dieper ingegaan op zowel zijn architectuur- als portretfoto’s die in deze tentoonstelling voor het eerst naast elkaar worden gepresenteerd.

Meer lezen over het Nederlands Fotomuseum? Lees ook:

 

afbeelding van Nathalie Schram

Nathalie Schram | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nathalie