De enorme koppen van Martin Schoeller: Big Heads in het Fotomuseum

Geert van der Klugt 983 0
Flinke koppen, Martin. Schoeller's werk is tot en met 2 september te bezichtigen in het Nederlands Fotomuseum. Haarscherp en onverfraaid; Martin Schoeller presenteert het menselijke hoofd in zijn volle, blote glorie.

Close Up

Het werk van de in New York woonachtige fotograaf Martin Schoeller wordt gekenmerkt door de zogenaamde ‘big head’ portretten, oftewel frontaal genomen hyperrealistische close-ups op zeer groot formaat. In zijn veelgeprezen serie Close Up portretteert Schoeller zijn subject van zeer dichtbij; altijd met dezelfde lens, dezelfde belichting en vanuit dezelfde hoek. Bekende politici, acteurs, musici en sporters worden door Schoeller op een identieke wijze afgebeeld. 

De tentoonstelling is van 19 mei tot en met 2 september te zien in het Nederlands Fotomuseum.  Tijdens de opening op 18 mei wordt, in aanwezigheid van Martin Schoeller, een nieuw ‘big head’ portret van een wereldster van Nederlandse komaf onthuld. Naast werk uit Close Up wordt er ook werk uit 3 andere portretseries van Schoeller getoond.

LEES OOK:

Rondom de tentoonstelling Big Heads van Martin Schoeller organiseert het Nederlands Fotomuseum diverse activiteiten. Bekijk deze hier. 

Beeld: Serie "Close Up" © Martin Schoeller

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert