Facebook neemt Face.com over

Jesse Kraal 1716
Na Facebook's spraakmakende overname van Instagram en het 'opkopen' van het team achter de app Lightbox, is het nu tijd voor de overname van het Israëlische Face.com. Deze start-up heeft veel kennis in huis over gezichtsherkenning, iets wat Facebook goed kan gebruiken voor haar tag-functie.

Mocht de naam Face.com je niet bekend voorkomen, wellicht ken je de iOS-app Klik wel. Deze camera-applicatie herkent gezichten op basis van foto's van je Facebookvrienden. Dat het bedrijf heel wat in zijn mars heeft, blijkt wel uit de uistekende resultaten die Klik geeft, bijna al je vrienden worden moeiteloos herkend als je ze fotografeert.

Klik
De iOS-app Klik herkent al je Facebookvrienden

Schatten van leeftijd en geslacht

Onlangs presenteerde Face.com een nieuwe API, waarmee ontwikkelaars gezichtsherkkingstechniek kunnen integreren in hun eigen software. De techniek maakt het mogelijk een vrij nauwkeurige schatting te geven van het geslacht én de leeftijd van de persoon op de foto. Hiermee zou de automatische tag-functie van Facebook natuurlijk een stuk nauwkeuriger gemaakt kunnen worden.

Face.com
'Vind ik leuk' aldus Face.com, dat op deze manier bekendmaakt overgenomen te zijn door Facebook. De vele miljoenen zullen ongetwijfeld bijdragen aan de like-factor.

Hoge verwachtingen

Volgens technologiewebsite Engadget heeft Facebook meer dan tachtig miljoen dollar betaald voor de Israëlische start-up. Momenteel heeft Facebook al met afstand de grootste verzameling foto's ter wereld, al ontbreekt het de netwerksite aan uitgebreide opties iets met die foto's te doen. Na de overname van Instagram, Lightbox en Face.com zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen. De tijd zal leren hoe Mark Zuckerberg ons aan zijn website gekluisterd gaat houden.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Bekijk alle artikelen van Jesse