Alternatieven voor Instagram

Christel de Wolff 1335
Het zal je niet ontgaan zijn dat Instagram plat lag. Was jij net zo vleugellam als veel andere fotografen? Dit zijn een paar alternatieven voor Instagram om jouw werk op de delen

Als je je werk wil presenteren, heb je vandaag de dag niet meer uitsluitend een website nodig. Juist social media platformen zijn waardevol omdat je hier snel en gemakkelijk je werk kunt delen, maar dat niet alleeen. Je kunt ook interactie aangaan met je volgers en jezelf bij potentiele volgers onder de aandacht brengen door slim om te gaan met hashtags.  Instagram is een betrouwbaar platform als het om bereikbaarheid gaat. Het is in handen van Facebook, een van de grootste spelers op dit moment. Alleen ook Facebook heeft wel eens problemen, zo zagen we onlangs toen Facebook, Instagram én Whatsapp uit de lucht waren.

Wil jij niet puur afhankelijk zijn van Instagram als het gaat om jouw werk delen op social media? Check dan onderstaande alternatieven. 

Flickr

Deze foto-app (en website) is een van de bekenste platformen onder fotografen. In Flickr kun je een gratis account aanmaken en je foto's op een mooie en overzichtelijke manier presenteren. Het liken en reageren werkt ongeveer hetzelfde als op Instagram. Ook kun je in de Flickr app gebruik maken van filters en andere bewerkingstools om je foto's optimaal te bewerken voor online presentatie.

500px

Ook 500px is een goed alternatief voor Instagram, met als grootste verschil dat je geen beschikking hebt over filters en andere tools. Je moet je foto's dus al bewerkt hebben voordat je deze naar 500px uploadt. Maar we gaan er voor het gemak vanuit dat de meeste fotografen dat toch al doen. 500px heeft als voordeel dat de foto's ind e grootst mogelijke kwaliteit worden gedeeld. Een ander pluspunt is dat je mee kunt doen aan fotowedstrijden.

VSCO

VSCO wordt veel gebruikt door smartphone-fotografen. Je kent het van de mooie filters en uitgebreide bewerkingstools, maar als je gebruik maakt van VSCO, krijg je ook een eigen gallery waarin je je werk kune presenteren.

500px

500px is een overzichtelijke app om je werk te presenteren aan anderen. Hier geen filters en nabewerking: je uploadt de foto zoals hij in je fotogalerij staat. Enige vorm van bewerking kan dus wel, maar zul je vooraf in een andere app moeten doen. Jouw foto’s worden altijd in volledige kwaliteit geüpload en gebruikers kunnen meedoen aan fotowedstrijden om zich zo in de kijker van bijvoorbeeld merken te spelen. Daar staan vaak prijzen tegenover. Je kunt in 500px ook mensen volgen en hun foto’s beoordelen.

DIGIFOTO Gallery

Heb je al eens een bezoekje gebracht aan onze gallery? Op zowel digifoto Starter als DIGIFOTO Pro is het mogelijk om een gratis account aan te maken waarna je zoveel foto's kunt uploaden als je maar wil. Bij ons maak je geen gebruik van hashtags, maar kun je je foto's in een bepaalde categorie onderbrengen. Regelmatig kiest de redactie van DIGIFOTO de mooiste foto's uit om in de spotlight te plaatsen. Ook kunnen wij je zomaar benaderen voor een spotlight interview in het magazine. Tof toch? 

Ga direct naar de gallery. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel