DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Sólheimasandur

Redactie DIGIFO... 4015 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje bij het neergestorte vliegtuig bij Sólheimasandur.

Als je de naam zegt zullen veel mensen je waarschijnlijk glazig aankijken, maar zodra ze een foto zien weet menig reisfotograaf direct waar je het over hebt: Sólheimasandur, het neergestorte vliegtuig op een zwart strand in IJsland. In 1973 kwam het Douglas Super DC-3 vliegtuig van de Amerikaanse marine in de problemen en de piloot moest een noodlanding maken op dit afgelegen strand. Alle inzittenden overleefden het avontuur, maar het vliegtuig was niet meer te repareren. Nu, bijna 44 jaar later is alleen nog het geraamte overgebleven en is Sólheimasandur veranderd in één van de populairste fotografie-hotspots van IJsland. En niet voor niets, het vliegtuig spreekt boekdelen en iedereen die een mooie verhalende foto wil maken kan hier zijn hart ophalen.

Vroeger kon je nog vrij eenvoudig met de auto naar het wrak toerijden, maar tegenwoordig is het verboden om het strand met een voertuig te betreden. Het is niet alleen lastig rijden door het mulle zand, er zijn ook zeer zeldzame plantjes die lastig te zien zijn vanuit een auto. Wil je het vliegtuig bezoeken, dan moet je de auto parkeren op één van de parkeerplaatsen langs de snelweg en vervolgens twee uur wandelen.Mooiste fotolocaties ter wereld

© Maikel Claassen – geüpload in onze Lezersgallery

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Hoe maak je daar de beste foto?

Door de afgelegen locatie en de hoge noorderlijke ligging van Sólheimasandur is het bijna moeilijker om géén mooie foto van Sólheimasandur te maken. Wil je er iets speciaals van maken, zorg er dan voor dat je er vroeg in de ochtend of later in de middag bent, zodat je het mooiste licht kan meepakken. Zeker als er wat slechter weer in aankomst is, of als het net is opgeklaard kan er een prachtig kleurenpalet ontstaan. Ben je in het begin van het jaar in IJsland, dan kan je proberen het Noorderlicht bij het wrak vast te leggen. Kleed je dan wel goed aan, want het kan erg koud worden.

Let er ook op dat slecht weer in IJsland letterlijk 'killing' kan zijn en dat het in een storm erg lastig kan zijn om hulp te krijgen.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie