DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Castelo de São Jorge in Lissabon

Jasper van Bladel 3700

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar Castelo de São Jorge in Lissabon.

Deze week gaan we met je naar het Castelo de São Jorge in Lissabon. Een kasteel dus, dat midden in de stad gebouwd is op een heuvel. Het is een prachtig kasteel, maar wat de plek helemaal fantastisch maakt voor fotografen is het uitzicht dat je vanaf het kasteel hebt over de Portugese hoofdstad. Lissabon is op zichzelf al een prachtige stad, maar van bovenaf bezien valt dat nog meer op. Het uitzicht loopt ook nog eens behoorlijk ver rond, zodat je over een heel groot gedeelte van de stad uit kunt kijken. Zeker in de schemering of bij het krieken van de dag is het hier prachtig! 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Hoe maak je daar de beste foto?

Het licht is erg belangrijk in deze. Zeker als je een mooie overzichtsfoto van het uitzicht wilt maken is een fraai licht erg belangrijk. Dat licht kan je foto optillen van een 'normale' foto naar een foto waarvan mensen echt even met hun mond vol tanden staan. Dit licht is natuurlijk eerder te vinden in de vroege en late uren. Rond twee uur in de middag is het licht erg fel en plat. Ga er dus in de vroege morgen of in de vroege avond heen, zodat je het fantastische uiterlijk op het mooiste moment treft. Kies een goede hoek uit en schieten maar!

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper