Venus Optics komt met 'Bokeh Dreamer' portretlens

Venus Optics komt met 'Bokeh Dreamer' portretlens

Redactie DIGIFO... 2371 1
De Chinese lenzenfabrikant 'Venus Optics' heeft een nieuwe portretlens aangekondigd. De Laowa STF 105mm f/2 met uniek optisch design, voor extra mooie 'bokeh'.

In januari schreven we al over het nieuwe objectief van 'Venus Optics' en afgelopen week heeft de Chinese lenzenfabrikant het objectief, dat ze zelf de 'Bokeh Dreamer' noemen, op hun website aangekondigd.

Bokeh Dreamer portret

Apodisatie element.

Het objectief beschikt over een zogenaamd apodisatie element. De werking hiervan is te vergelijken met een ND filter dat dikker wordt naar de rand van de lens. Dit apodisatie element zorgt voor een mooie zachte achtergrondonscherpte, ook wel bokeh genoemd. Ook heeft dit objectief niet één, maar twee diafragma's. Eén diafragma met 14 bladen, dat samen met het apodisatie element zorgt voor een zachte achtergrondonscherpte en een tweede diafragma met 8 bladen dat de daadwerkelijke hoeveelheid binnenkomend licht reguleert.

Werking apodisatie element


Nieuwe speler

Venus Optics is een nieuwe speler op de cameramarkt. Dit Chinese merk is opgericht door een groep enthousiaste macrofotografen en heeft nu drie objectieven uitgebracht. Eerder kwamer ze al met een 60mm f/2.8 2X Ultra-Macro objectief en een 15mm f/4 Wide Angle 1:1 Macro objectief.

Prijs en beschikbaarheid

De 'Bokeh Dreamer' kan aangeschaft worden via importeur FotoVideoRetail. Op hun site vind je meer informatie over de producten van het merk.

Foto en schema van Venus Optics.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van miektje

Ik wou een pre order aanmaken en zie dat ik dit nu niet meer kan.