Een betaalbare macrolens en de wijdste f2.8 voor APS-C op PI

Demonstraties Laowa op Professional Imaging

Itam van Teeseling 475 0
Het Chinese Venus Optics onthulde deze week haar nieuwe groothoek APS-C objectief en eerder deze maand de Laowa 25mm Ultra Macro Lens. Op Professional Imaging, dit weekend, worden beide objectieven gedemonstreerd.

Laowa 9mm F2.8 Zero-D

Het Laowa 9mm F2.8 Zero-D objectief is het derde objectief in de Zero-D lijn. De lijn staat bekend om zijn minimale vervorming, wat bij extreme groothoeken als deze vrij bijzonder te noemen is. Venus Optics heeft dit kunnen bereiken door 15 lenselementen te installeren in 10 groepen. Toch hebben ze het objectief op een gewicht van 215 gram kunnen houden. Het objectief is gericht op landschaps-, architectuur, interieur en astrofotografie

Geschikt voor APS-C

Het objectief is beschikbaar voor APS-C-camera's met Canon EOS-M mounts, Sony-E mounts en Fuji X mounts. Het objectief komt begin april op de markt via Fotovideoretail en heeft als adviesprijs 619,- euro. Klik hier voor meer informatie. 

Specs:

Brandpuntsafstand: 9mm
Maximaal diafragma: f/2.8
Beeldhoek: 113 graden
Formaat: APS-C
Lensstructuur: 15 elementen in 10 groepen
Diafragmalamellen: 8
Minimale scherpstelafstand: 12cm
Maximale vergroting: 0,13x
Filterdraad: 49mm
Gewicht: 215g
Focus: Handmatig
Mounts: Fuji X, Sony E, Canon EF-M

Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra-Macro

Ook werd begin deze maand de Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra-Macro aangekondigd. Venus Optics wil met dit objectief macrofotografie vooral betaalbaar maken. In tegenstelling tot het eerder genoemde 9mm objectief van Venus Optics, is deze macrolens alleen voor full frame camera's.

Het objectief kenmerkt zich door zijn gemakkelijke scherpstelafstand en een vergrotingsfactor van 2,5x tot 5x. Vanwege de wijdere beeldhoek is er ook een grotere scherptediepte te bereiken. De Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra-Macro is beschikbaar voor Canon EF, Nikon F, Pentax K en Sony FE. Het objectief is al op de markt beschikbaar via Fotovideoretail. Meer informatie is hier te vinden.

Specs:

Maximale vergroting: 2,5:1 - 5:1
Brandpuntsafstand: 25mm
Maximaal diafragma: f/2.8
Beeldhoek: 10,3 graden
Formaat: Full Frame
Lensstructuur: 8 elementen in 6 groepen
Diafragmalamellen: 8
Minimale scherpstelafstand: 17,3cm (5X) - 23,4cm (2,5X)
Filterdraad: n.a.
Afmetingen: 82 x 65mm
Gewicht: 400g
Focus: handmatig
Mounts: Canon EF, Nikon F, Pentax K en Sony FE

Op het fotografie-evenement Professional Imaging, op 25, 25 en 26 maart, worden beiden objectieven getoond aan het publiek en wordt er een demonstratie gegeven.

Vergeet niet ook een bezoek te brengen aan onze stand

Ben jij van de partij tijdens Professional Imaging, breng dan zeker ook een bezoek aan onze stand (hal 3, stand 68). Hier maak je onder andere kans op een geweldige fotoreis!

Zien we je dit weekeinde? 


 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam