Zo word je zonder professionele camera een topfotograaf

Redactie DIGIFOTO Pro 3075

Als amateurfotograaf is het tegenwoordig makkelijker om zonder professionele camera prachtige foto’s te maken. Veel smartphonecamera’s beschikken al over de juiste functies. Maar hoe kan je jouw smartphone optimaal inzetten om je te ontpoppen tot topfotograaf?

William Rutten helpt je op weg

Namens OnePlus geeft William Rutten de juiste tips! William Rutten is een Nederlandse fotograaf die al veel bekende internationale artiesten heeft mogen fotograferen. Vorige zomer was zijn eerste museale solotentoonstelling Face It te zien. Deze tentoonstelling bestond uit portretten van 75 bekende Nederlanders, waaronder Arjen Lubach, Nick Schilder en André van Duin en was te zien in Museum Hilversum

Smartphone met een goede camera

Om foto’s met je smartphone te kunnen maken, heb je wel een smartphone nodig die een goede camera heeft. Ook zou je kunnen kijken of de smartphone over handige instellingen beschikt die je handmatig kunt aanpassen.

Gebruik de instellingen van je camera

Kies niet altijd de makkelijkste weg om steeds maar op de automatische stand te fotograferen. Tegenwoordig hebben veel smartphones meerdere lenzen. Kies er dan ook voor om daarmee te spelen. Door alle camera’s van je smartphone uit te proberen, ontdek je vanzelf een heleboel nieuwe mogelijkheden. Ook zijn er genoeg leuke tips en tricks op het internet te vinden om gave fotoshoots te doen. Regelmatig lichten wij er natuurlijk ook een paar uit:

Laat je inspireren door je lokale omgeving

Wees nieuwsgierig en bezoek bijzondere plekken. Je zou kunnen beginnen in een vertrouwde omgeving om zo steeds verder uit te breiden. Bekijk iedere locatie alsof jij de lens bent van de camera en houd jezelf zeker niet tegen om overal foto’s van te maken. Zo ga je dingen zien die je nog niet eerder zijn opgevallen en leg je binnen de kortste keren de meest bijzondere details vast zonder ook maar een stap buiten je eigen woonplaats te zetten.

Verzin je eigen regels

Bestaande foto’s zijn een goede oefening maar dit is niet een aanrader om als eindresultaat aan te houden. Zorg er daarom juist voor dat je deze foto’s ziet als inspiratie en er je eigen twist aan kan geven. Jij bent de kunstenaar, dus het is logisch dat je je eigen regels maakt. Wees vooral niet bang om te spelen met licht, schaduw, lijnen, perspectieven en kleuren.

Ga voor variatie in je foto’s

Alles wat je doet om jouw perfecte foto te krijgen telt. Elk objectief dat je gebruikt, elke hoek waaruit je fotografeert en elke beweging die jij als fotograaf maakt, heeft invloed op het perspectief van je foto. Het is belangrijk om zoveel mogelijk vast te leggen op allemaal verschillende manieren. Alles waar beweging in zit kan een prachtig beeld opleveren. Zeker met een smartphone heb je meer kans om op meer plekken te komen. Zo kun je als hobbyfotograaf makkelijk foto’s maken met je smartphone bij bijvoorbeeld een concert of festival.

#TrueColors campagne

Mocht je nog interesse hebben in een goede smartphone voor jouw fotografie? Dan is er goed nieuws! Er is namelijk een wedstrijd waar jij aan mee kan doen. Om mee te doen aan de wedstrijd hoef je alleen een foto op Instagram delen met de hashtag #TrueColorsNL. Je kan zo vaak meedoen als je wilt. Iedereen die meedoet maakt elke week – zolang de campagne loopt – kans op een OnePlus 9 Pro en een wereldreis om de True Colors van de planeet te ontdekken. Belangrijk om te weten is dat je geen smartphone uit de OnePlus 9-serie hoeft te hebben om mee te doen!

Naast meedoen aan de wedstrijd is er ook een exclusieve OnePlus #TrueColors Scanner voor Instagram. Hiermee kun je jouw Instagram-feed foto’s analyseren. Je ontvangt een uniek kleurenpalet dat is gebaseerd op de kleuren die het meest voorkomen in je feed, zodat het net zo uniek en individueel is als jijzelf bent.

Meer informatie vind je hier

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie