OnePlus presenteert de tweede-generatie Hasselblad Camera op de OnePlus 10 Pro

Redactie DIGIFOTO Pro 825
De OnePlus Billion Color Solution, tweede-generatie Hasselblad Pro Mode en nieuwe 150° groothoeklens zorgen voor de meest veelzijdige fotografie-ervaring ooit op een OnePlus-smartphone

Het wereldwijd actieve technologiemerk OnePlus presenteert zijn tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile op de OnePlus 10 Pro, de nieuwste vlaggenschip-smartphone van het merk. De camera op de OnePlus 10 Pro beschikt over een scala aan nieuwe functies die mogelijk zijn gemaakt door een unieke samenwerking tussen OnePlus en de legendarische camerafabrikant Hasselblad, waaronder OnePlus Billion Color Solution en de tweede-generatie Hasselblad Pro Mode met RAW+. Daarnaast is het camerasysteem van de OnePlus 10 Pro uitgerust met een gloednieuwe Movie Mode en een 150° groothoeklens waarmee gebruikers de wereld om hen heen in een geheel nieuw perspectief kunnen vastleggen. 

OnePlus Billion Color Solution  

Met de OnePlus Billion Color Solution kan natuurlijke kleurkalibratie via Hasselblad op de OnePlus 10 Pro worden toegepast op meer dan een miljard kleuren. Dat betekent dat de OnePlus 10 Pro het eerste OnePlus-toestel is met een camerasysteem dat in volledige 10-bits kleuren fotografeert om een natuurlijkere en scherpere weergave van kleur mogelijk te maken voor elke foto. Dankzij de kracht van de OnePlus Billion Color Solution legt de OnePlus 10 Pro foto's vast met een dekking van het DCI-P3-kleurengamma dat 25 procent groter is, en kan hij 64 keer meer kleur verwerken dan zijn voorganger, de OnePlus 9 Pro. 10-bits kleuren worden ondersteund op elk van de drie achtercamera's van de OnePlus 10 Pro – de hoofdcamera, telelens en groothoeklens. Dit verwijdert praktisch alle kleurbanding uit opnamen, voor vloeiende kleurovergangen bij elke foto die je maakt. 

Tweede-generatie Hasselblad Pro Mode 

De OnePlus 10 Pro is uitgerust met de tweede-generatie Hasselblad Pro Mode die wordt ondersteund op alle drie van de achterste camera's. Deze maakt het mogelijk om foto's vast te leggen in 12-bit RAW, compleet met Hasselblad Natural Color Solution. De tweede-generatie Hasselblad Pro-modus van de OnePlus 10 Pro ondersteunt ook een nieuwe krachtige RAW-indeling genaamd RAW+, die de gebruiker alle voordelen van het vastleggen in een RAW-indeling biedt met de technische fotografie-elementen van de smartphone. Dit zorgt voor fotobestanden van de hoogste kwaliteit met een ruimere dynamiek, kleurvermindering en meer mogelijkheden voor gebruikers die hun foto’s graag bewerken. 

150° groothoeklens 

De OnePlus 10 Pro beschikt over een nieuwe groothoeksensor met een beeldhoek van 150°, wat tot vier keer breder is dan traditionele groothoekcamera's. Dankzij het grotere gezichtsveld kunnen gebruikers nóg meer zaken op de gevoelige plaat vastleggen. Ook maakt de verbeterde veelzijdigheid creatievere foto’s mogelijk.  

De 150° groothoeklens op de OnePlus 10 Pro ondersteunt daarnaast een nieuwe Fisheye-modus die het uiterlijk van speciale 360°-camera's nabootst en een geheel nieuw perspectief biedt tijdens het fotograferen. 

Tot slot ondersteunt de groothoeklens van de OnePlus 10 Pro het vastleggen van taferelen in een traditioneler gezichtsveld van 110°, compleet met vervormingscorrectie op basis van AI. 

Movie Mode 

De OnePlus 10 Pro is voor het eerst uitgerust met de Movie Mode, waarmee je ISO, sluitertijd en meer kunt aanpassen voor en tijdens video-opnames. Bovendien kun je met de Movie Mode filmen in LOG-formaat zonder vooraf ingesteld beeldprofiel, zodat videografen beschikken over een leeg canvas dat gemakkelijk bewerkt kan worden. Opnamen die zijn gemaakt in LOG-formaat hebben ook een groter dynamisch bereik en geven meer informatie over schaduwen en belichte delen. 

Verkrijgbaarheid 

OnePlus lanceert de OnePlus 10 Pro als eerste in China op dinsdag 11 januari om 14.00 uur lokale tijd, gevolgd door lanceringen in India, Europa en Noord-Amerika later in 2022. 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie