Ultragroothoek en 3x optische zoom

Oneplus 7 Pro met krachtige camera onthuld

Siem van Woerkom 649 0
Oneplus heeft zijn nieuwste flagship model aangekondigt; de Oneplus 7 Pro. Wij waren aanwezig bij de onthulling!

Oneplus specificaties

Een nieuw jaar, een nieuwe Oneplus telefoon. Ondertussen zitten we al in de '7-serie'. Het toestel valt vooral op door zijn volledige display zonder cameranotch of punch hole. De front camera zit namelijk verstopt in een schuifmechanisme in de bovenkant. Het toestel is voorzien van de Snapdragon 855, de krachtigste chip die Qualcomm op dit moment maakt. Verder zit je qua werkgeheugen en grafische kwaliteiten ook goed, het toestel is een echte powerhouse. 

De OnePlus 7 Pro beschikt over een 6,67-inch OLED-scherm met een resolutie van 1440 x 3120 pixels. Dit display is rond aan de zijkanten, wat misschien niet voor iedereen een fijne toevoeging is, maar het blijft toch een beetje de design trend van de laatste tijd. Het beschikt wel over een heel erg gave nieuwe technologie die we nog niet eerder in telefoons hebben gezien; het display ververst 90 keer per seconde, in plaats van 60 Hz zoals de meeste andere telefoons op dit moment. Hierdoor oogt alles net wat soepeler dan normaal. Een techniek die we tot nu toe alleen nog maar hebben gezien in de iPad Pro's van Apple. 

Indrukwekkende camera

Een van de gavere mogelijkheden die Oneplus de telefoon heeft meegegeven is een UWA (Ultra Wide Angle) lens, iets wat we ook eerder zagen bij de P30 Pro of Samsung S10+. Het blijft gaaf om te zien dat merken deze technologie aan het implementeren zijn in hun toestellen. Deze ultragroothoek omvat zo'n 117 graden! Ook beschikt de camera over een lensmodule die het mogelijk maakt om optisch te zoomen tot wel 3x. In totaal beschikt de Oneplus 7 Pro over 3 modules; een ultragroothoeklens, een groothoeklens en een telelens. De telefoon maakt gebruik van een Sony sensor die het mogelijk maakt om prachtige beelden te maken, zelfs in situaties met weinig licht.

In het videogebied stelt de telefoon ook niet teleur. Zo schiet je 4k beelden met 60fps, in een bitrate van rond de 160Mbit/s. Oneplus legt uit dat video's scherper en beter gestabiliseerd zijn door de vernieuwde processor die voor een hoop AI werk zorgt, om zo foto's en video te verbeteren. 

De OnePlus 7 Pro zal 709 euro kosten, zo'n 150 euro meer dan de adviesprijs van zijn voorganger, de OnePlus 6T en is vanaf 21 mei verkrijgbaar in Nederland.

Lees ook: Samsung komt met 64 megapixel sensor voor mobiele telefoons

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem