Wereldwijde lancering OnePlus 10 Pro5G op 31 maart na een ‘Never Settle’-challenge om de horizon vast te leggen

Redactie DIGIFOTO Pro 846
Om de vertrouwde camerakwaliteit van de OnePlus 10 Pro5G onder de aandacht te brengen, stuurde OnePlus zijn nieuwste vlaggenschip-smartphone, die samen met Hasselblad is ontwikkeld, de stratosfeer in en legde daar verbluffende beelden van de horizon vast

OnePlus lanceert zijn nieuwste vlaggenschip - de OnePlus 10 Pro5G - in Europa, Noord-Amerika en India op 31 maart om 16:00 uur CEST. De OnePlus 10 Pro5G is uitgerust met een Hasselblad Camera for Mobile van de tweede generatie en daarnaast is de OnePlus-camera-ervaring naar een nog hoger niveau getild met de OnePlus Billion Color Solution. Hiermee kan de natuurlijke kleurkalibratie met Hasselblad worden toegepast op meer dan een miljard kleuren. Om de aanstaande lancering te vieren, heeft OnePlus een campagne uitgebracht onder de naam 'Capture the Horizon'. Die campagne stelt een ultieme Never Settle-challenge voorop om de camerakwaliteit in de schijnwerpers te zetten, opgezet in samenwerking met Hasselblad, en om prachtige beelden van de horizon vast te leggen. 

De camera van Hasselblad was de eerste camera die foto's maakte op de maan en werd hiervoor gekozen vanwege zijn immer betrouwbare kwaliteit. Nu is deze solide beeldkwaliteit ook beschikbaar op de OnePlus 10 Pro5G, met als basis de tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile. Om de toonaangevende beeldkwaliteit te demonstreren, heeft OnePlus een ultieme uitdaging ondernomen door de OnePlus 10 Pro 38.000 meter de stratosfeer in te sturen. De smartphone heeft windsnelheden van 200 km/u en temperaturen tot min 60 graden te verduren gehad, allemaal om de perfecte foto van de horizon te maken.   

De reis naar de stratosfeer werd mogelijk gemaakt met behulp van een extreem lichte module die aan een weerballon was vastgemaakt en zo de telefoons tegen de extreme temperaturen beschermde. Daarnaast werd een app ontwikkeld om de toestellen op afstand te bedienen, waardoor het nemen van foto's op het juiste moment en met de juiste instellingen makkelijker werd. Met behulp van meteorologische berekeningen kon de module met de telefoons na de terugkeer op aarde gelokaliseerd en gevonden worden, wat een aantal spectaculaire beelden van de horizon opleverde. 

Gezien de gemeenschap altijd al centraal heeft gestaan in het DNA van OnePlus, werd dit initiatief opgezet in nauwe samenwerking met de leden van de OnePlus-community. Zij konden actief aanbevelingen delen en de ontwikkeling van de campagne ondersteunen. Zo waren ze betrokken bij de naamgeving van de module en droegen ze bij aan de belangrijke reis naar de stratosfeer. De OnePlus-community toonde gezamenlijk hun Never Settle-houding om uitdagingen te overwinnen en hielp mee met de uitvoering hier op aarde en met de lokalisatie van de apparaten na hun terugkomst. 

Kate Parkyn, Associate Marketing Director bij OnePlus Europa: "Sinds de lancering van de OnePlus 9-serie onderhouden we een hechte strategische samenwerking met Hasselblad om de toonaangevende cameratechnologie van OnePlus samen te ontwikkelen en te verbeteren. Dit is het tweede jaar van onze samenwerking met Hasselblad waarin we nieuwe hoogtes hebben bereikt in de kleurenwetenschap met de tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile. Onze campagne is geïnspireerd op Hasselblads historische ruimtereis om beelden van de maan te maken en we waren ervan overtuigd dat ook onze camera diezelfde beeldkwaliteit zou kunnen leveren. We zijn zeer tevreden met de prachtige beelden van de horizon die door de OnePlus 10 Pro zijn vastgelegd en presenteren met trots deze vertrouwde camerakwaliteit aan OnePlus-gebruikers." 

Voor de OnePlus 10 Pro werkte OnePlus samen met Hasselblad om de kleurverwerking in meer dan 500 gebruiksscenario's en zelfs in extreme weersomstandigheden nauwkeurig af te stellen, om zo de kleurprestaties en stabiliteit aanzienlijk te verbeteren. Het zijn deze nauwkeurige details in combinatie met de OnePlus Billion Color Solution die gebruikers in staat stellen om elke opname met de hoogste beeldkwaliteit vast te leggen. De OnePlus 10 Pro is in feite het eerste OnePlus-toestel dat is uitgerust met een camerasysteem dat in volledige 10-bits kleur fotografeert om een natuurlijkere en fijnere weergave van kleur te garanderen in elke foto. De voordelen van fotograferen in 10-bits kleur zijn vloeiendere kleurovergangen in foto's zonder kleurbanding en de mogelijkheid om 64 keer meer kleur te verwerken dan smartphones die in 8-bits kleur fotograferen. 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie