Ik zie ik zie..

Nieuwe Oneplus telefoon krijgt onzichtbare camera

Siem van Woerkom 862
OnePlus zegt dat de Concept One 'kleurverschuivende glastechnologie' zal gebruiken, evenals verborgen camera's...

Verborgen camera?

CES, de grote amerikaanse technologie beurs, is volop aan de gang. We zien de OnePlus Concept One, een prototype dat zal pronken met een aantal geavanceerde technologie die de telefoonfabrikant in de maak heeft. Voor de volledige onthulling heeft het bedrijf voor nu echter een korte teaser-video uitgebracht met een intrigerend idee; een 'onzichtbare camera' die kan worden verborgen door de glazen achterkant van de telefoon.

OnePlus zegt dat de Concept One 'kleurverschuivende glastechnologie' zal gebruiken, evenals de verborgen camera's. De Concept One lijkt echter niet opvouwbaar te zijn, wat sommige mensen van het prototype hadden verwacht.

 

 

Website Wired beschrijft hoe OnePlus waarschijnlijk dezelfde technologie heeft gebruikt die in zonnedaken en vliegtuigramen wordt gevonden om het 'verdwijnende' effect te creëren. Meestal zijn de camera's verborgen onder het donkere glas van de achterkant van de telefoon. Wanneer de camera's in gebruik zijn, kan de tint van het glas worden aangepast via een elektrisch signaal, zodat ze verschijnen wanneer iemand de camera-app opent.

Er zijn momenteel geen plannen om de Concept One in productie te nemen, maar het kan enkele aanwijzingen geven over wat we in de toekomst van OnePlus-apparaten kunnen verwachten. We zijn dus zeer benieuwd naar de volledige onthulling, die later deze week zal plaatsvinden.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem