Olloclip: haal meer uit je smartphonecamera

Review: Olloclip lenzen voor iPhone 6/6S en 6 Plus/6S Plus

Redactie DIGIFOTO Pro 5062

Hoewel de ingebouwde lenzen van onze smartphones steeds beter worden, is er altijd ruimte voor verbetering. De Olloclip lenzen voor de iPhones (en iPads) van Apple bieden uitkomst voor de enthousiaste smartphonefotograaf die op zoek is naar nét dat beetje extra. Wij testten drie verschillende setjes, speciaal voor de iPhone 6/6S en 6 Plus/6S Plus.

Het Olloclip-systeem

Het Olloclip-systeem is enorm gemakkelijk: de lenzen zijn bevestigd op een handig kliksysteem die je over de camera’s van je iPhone heen schuift. Waneer je de lenzen niet gebruikt bescherm je deze met een plastic beschermkapje en kun je het hele systeem in de pendant (hanger) klikken. Deze pendant kun je aan het meegeleverde keycord klikken zodat je de lenzen altijd binnen handbereik hebt. Alle Olloclip lenzen zijn gemaakt van gecoat glas voor een extreme helderheid.

Olloclip iPhone lenzen

4-in-1 Foto Lens mét 2 Ollo Cases

Deze 4-in1 Foto Lens set is enorm uitgebreid. Bij deze set krijg je 2 fysieke lenzen die je kunt veranderen in macro-lenzen als je de lens van de clip draait. Je krijgt ook twee Ollo Cases, één voor de iPhone 6 en 6S en één voor de 6 Plus en 6S Plus. Met deze cases ben je verzekerd van een veilige telefoon én kun je de Olloclip lenzen nog makkelijker gebruiken. De hoezen hebben namelijk een uitsnede waar het systeem perfect op past. Voor gebruikers met een iPhone 6 Plus of 6S Plus hoef je slechts de pendant op het hoesje te verplaatsen als je de voor- en achtercamera wilt gebruiken.

Olloclip iPhone lenzen

Olloclip Fish-eye Lens, Oosterhaven, Groningen Deze zeer uitgebreide set bevat ook het keycord en de pendant, en natuurlijk de 2 lenzen. De 4-in1 set bevat de volgende 4 lenzen: Fish-eye, Wide-angle, Macro 10x en Macro 15x. Alle lenzen zijn zowel voor de back- als frontcamera te gebruiken. 

Olloclip Active Lens Telephoto en Ultra-Wide voor iPhone 6/6S en 6 Plus/6S Plus

De Olloclip Active Lens set bestaat uit twee lenzen: een Telephoto- en een Ultra-wide groothoeklens, die nóg wijder is dan de Wide-angle. Deze set is ideaal voor het vastleggen van landschappen én je kunt er wonderbaarlijk goed mee inzoomen. De eigen camera van de iPhone verliest hier vaak een beetje kwaliteit, maar met de Telephoto lens van Olloclip krijg je een aanzienlijk beter resultaat. Deze lens is namelijk goed voor 2x optische zoom. De Ultra-Wide lens geeft je een action cam gevoel. Met deze lens creëer je een mooie groothoek en deze is ook te gebruiken op de frontcamera van je iPhone.

Olloclip iPhone lenzen

Olloclip Pendants

Olloclip Studio Accessoire Set

Als je je smartphonefoto- en videografie echt naar een hoger level wil tillen, dan biedt de Olloclip Studio Accessoire Set uitkomst. In deze set vind je onder andere de Studio Case, een hoes voor je smartphone die robuust is en enorm veel bescherming biedt tegen vallen en stoten. De Studio Case is zo ontworpen dat je de overige Studio Accessoires er gemakkelijk aan kunt bevestigen. Eén van deze accessoires is de Finger Grip, waarmee je een goede grip hebt met twee vingers waardoor je stabiele en scherpe foto’s kunt maken. Er zitten ook twee mounts van ¼ inch in de set waarmee je je iPhone op een statief of grip kunt bevestigen en  met de twee cold-shoe adapters kun je een microfoon of videolamp op je iPhone kunt bevestigen. De laatste accessoire in de Studio Set is een ‘Kickstand’ waarmee je je iPhone kunt neerzetten zodat je op een relaxte manier video’s kunt bekijken of bijvoorbeeld een boek kunt lezen.
Olloclip iPhone lenzen


Ideaal voor de enthousiaste smartphonefotograaf

De artikelen van Olloclip bieden uitkomst voor de enthousiaste smartphonefotograaf. De accessoires zijn compact en erg handig in gebruik. Wil je meer uit je smartphonefotografie halen? Dan zijn de verschillende lenzen van Olloclip een aanrader. De Olloclips voor de iPhone 6/6S/ 6 Plus/6S Plus kunnen alleen geplaatst worden op iPhones zonder glazen screenprotector. Deze kan namelijk kapot gaan. Met een dunne protectorfolie is er niks aan de hand. De Olloclip zit in ieder geval strak genoeg op je iPhone zodat je hem niet kunt verliezen! Vanaf begin december zijn de Olloclips voor de iPhone 7 verkrijgbaar en daarbij is rekening gehouden met een glazen screenprotector. Deze hoef je dan niet meer te verwijderen. 


Olloclip Wide-angle Lens, Grote Markt, Groningen

Voor meer informatie over Olloclip kun je terecht bij Degreef & Partner, de officiële importeur van Olloclip voor de Benelux.

Lees ook: Olloclip komt met 3 lens kits voor de iPhone 7 en 7 Plus

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie