Rondleidingen in teken van poëzie en migratie

World Press Photo 18: rondleidingen van Stadsdichter Lilian Zielstra en Dr. Bob de Jonge

Remco Stunnenberg 207 0
In Groningen is vorige week de Wereld Pers Foto Groningen van start gegaan. Dit event duurt nog tot en met 2 december en heeft een prachtig en inspirerend programma. Zo vindt op zondag onder andere een rondleiding plaats door stadsdichter Lilian Zielstra. Deze rondleiding staat geheel in het teken van poëzie.

Als talentvolle duizendpoot won Lilian tweemaal de Groningse voorronde van de nationale schrijfwedstrijd Write Now!. In 2013 was ze huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen en daarnaast is zij docent aan cultureel studentencentrum Usva. Onder de naam Dichten met Oma organiseerde ze een poëzie tour langs allerlei verzorgingstehuizen in het noorden van het land.

Lilian Zielstra

Inspiratie

Voor de rondleiding van zondag liet ze zich inspireren door een aantal winnende foto’s die tijdens de expositie te zien zijn. Tijdens de rondleiding zal zij haar nieuwe werk voordragen en haar eigen frisse en originele visie met het publiek delen. Na de rondleiding is er tijd voor een nagesprek met de stadsdichter.

Tickets

De rondleiding start om 15.00u in de Synagoge Groningen. Tickets voor deze rondleiding zijn hier te koop.

Lees ook: Wereld Pers Foto Groningen

Themarondleiding onder leiding van Dr. Bob de Jonge

Naast de rondleiding van Lilian is er ook een themarondleiding onder leiding van Dr. Bob de Jonge, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze rondleiding start om 17.00u en staat in het teken van migratie. Een onderwerp dat nu al jaren actueel is en blijft.

Linguïstiek

Dr. Bob de Jonge heeft in zijn onderzoek veel met dit thema te maken gehad. Als universitair hoofddocent Spaanse taalkunde is hij gespecialiseerd in linguïstiek en deed onderzoek naar transculturatie tussen Zuid-Amerika en Europa.

Kennis delen

Tijdens de rondleiding deelt hij zijn kennis over deze landen, de beeldverhalen van World Press Photo 18 en de effecten van immigratie als culturen elkaar ontmoeten. Tickets voor deze rondleiding die eveneens in de Synagoge Groningen van start gaat, koop je hier.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco