Van 9 november tot en met 2 december

Wereld Pers Foto Groningen

Christel de Wolff 374 0
In Groningen is de Wereld Pers Foto Groningen van start gegaan. En dit jaar biedt het een podium voor het internationale evenement World Press Photo.

De wereldberoemde World Press Photo tentoonstelling bestaat uit de beste fotojournalistieke beelden van het afgelopen jaar. Non-fictie verhalen uit alle windstreken. De getuigen van de staat van onze wereld.

Acht verschillende categorieën

De tentoonstelling is het resultaat van de World Press Photo Contest, georganiseerd vanuit Amsterdam. De winnende beelden zijn geselecteerd uit 73.044 beelden, ingezonden door 4.548 fotografen uit 125 verschillende landen. De beeldverhalen worden verdeeld over acht verschillende categorieën, van sport tot hedendaagse kwesties en van mens tot milieu. Je kunt urenlang dwalen langs prachtige foto’s die de confontatie niet uit de weg gaan.

Digital Storytelling Contest

Wereld Pers Foto presenteert de World Press Photo 18 tentoonstelling en de nieuwe media toevoeging, Digital Storytelling Contest, in Groningen van 9 november tot en met 2 december in de Synagoge Groningen. Lees hier meer over het programma.

Green is the New Black

Dit jaar is er op de bovenverdieping van de Synagoge de NonFiction Photo Exhibition te vinden met fototentoonstelling Green is the New Black, posterserie Fucking Recycle en documentaire Passengers.

Meer info

Meer informatie inclusief alle achtergronden vind je hier.

 

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel