Donderdag 15 november (19.30-22.00)

NonFiction Photo Academy lezing van Kadir van Lohuizen

Remco Stunnenberg 154 0
In Groningen is vorige week de Wereld Pers Foto Groningen van start gegaan. Dit event duurt nog tot en met 2 december en heeft een prachtig en inspirerend programma. Zo vindt morgenavond een lezing plaats van topfotograaf Kadir van Lohuizen.

De lezing van Kadir heeft plaats in de Synagoge Groningen.

Lees ook: Wereld Pers Foto Groningen

Kadir van Lohuizen won in de World Press Photo Contest met de fotoserie 'Wasteland' in de nieuwe categorie milieu. Deze serie stelt één van de grootste uitdagingen van deze tijd aan de kaak: de overvloed aan afval dat de mens produceert. Dit grensoverschrijdende thema gaat ons allemaal aan en dat komt goed naar voren in de beelden die Kadir van over de hele wereld verzamelde. Deze avond biedt een uitgelezen kans om in gesprek te gaan met de fotograaf en publiek over deze confronterende foto’s en de World Press Photo 18 tentoonstelling als geheel.

Kadir heeft in zijn lange carrière de hele wereld over gereisd en uiteenlopende kwesties op fenomenale wijze in beeld gebracht. Van apartheid in Zuid-Afrika tot de gevolgen van het uiteenvallen in de Sovjet Unie in het voormalig Oostblok en de diamantindustrie in Sierra Leone. Zijn werk wordt dan ook overal ter wereld geëxposeerd en heeft vele prijzen gewonnen, zoals de prestigieuze Dick Scherpenzeel Prijs en een World Press Photo Award.

In 2000 en 2002 was Kadir jurylid van de World Press Photo Contest. Hij zal na de lezing zijn licht laten schijnen over een selectie van de tentoonstelling van dit jaar.

De lezing start om 19.30 u en duurt tot en met 22.00u. Tickets voor deze lezing koop je via de website.

Lees ook: Academy rondleidingen tijdens Wereld Pers Foto Groningen

 

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco