De mooiste natuurfoto's

Winnaars WNF-Frans Lanting Photo Award bekend

Redactie DIGIFO... 4535 0
Gisteren zijn voor de derde maal de WNF-Frans Lanting Photo Awards uitgereikt voor de mooiste natuurfoto. De Amsterdammer Koen Hoekemijer heeft met zijn foto van een bultrugwalvis en haar kalf de eerste prijs in de wacht gesleept en wint hiermee een fotowedstrijd naar Ecuador met natuurfotograaf Jasper Doest.

Frans Lanting roemt deze foto vanwege het prachtige lijnenspel dat in combinatie met de rustige kleuren heel sereen overkomt. Desondanks is er op de foto dynamiek te zien in de vorm van interactie tussen de moeder, het kalf en de visjes rondom.

Moeder-en-kind-_WWF-Koen-HoekemijerMoeder en kind ©WWF Koen Hoekemijer

Lees ook: Interview: Frans Lanting

Andere awards

Koen Hoekemeijer mag dan de hoofdprijs hebben gewonnen, hij is niet de enige deelnemer die in de prijzen is gevallen. De 11-jarige Mees van Eerd wist met zijn foto van een dode eekhorn de Kids Award in de wacht te slepen, Nicky van Opstal won met zijn foto van schelpen de Young Talent Award en Ian Kneepkens wist het publiek te overtuigen met zijn krachtige portret van een chimpansee in gevangenschap.Sea ©WWF Nicky van Opstal

Sea ©WWF Nicky van Opstal

Autoweg, eekhoorn weg ©WWF Mees van EerdAutoweg, eekhoorn weg ©WWF Mees van Eerd

Als ogen konden spreken... ©WWF Ian KneepkensAls ogen konden spreken... ©WWF Ian Kneepkens

WNF-Frans Lanting Photo Award

Tijdens deze derde editie van het WNF-Frans Lanting Photo Award kreeg de jury een recordaantal inzendingen binnen van bijna 13.000 foto's. Ongeveer 200 van de beste foto's zullen gebundeld worden in het boek Beeldverhalen dat binnenkort te bestellen is op de website van WNF. De mooiste foto's hangen tot en met de kerstvakantie in de ontvangsthal van het Nederlands Fotomuseum waar ze gratis te bezichtigen zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van het WFN.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie