WWF-Frans Lanting Photo Award 2018

Maakt jouw natuurfoto kans om de WWF-Frans Lanting Photo Award te winnen?

Christel de Wolff 678 0
Internationaal topfotograaf en ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds Frans Lanting heeft zijn naam verbonden aan de WWF Frans Lanting Photo Award. Een unieke fotowedstrijd om natuurfotografen en -liefhebbers van alle leeftijden te inspireren. Je hebt nog tot 17 september de tijd om misschien wel de winnende foto in te sturen.

Fotoreis naar Zambia

De winnaar van 2017, Koen Hoekemeijer, reisde samen met jurylid en natuurfotograaf Jasper Doest af naar het project van het Wereld Natuur Fonds op de bijzondere Galapagoseilanden. Dit jaar mag de winnaar van de categorie 18+ mag voor het Wereld Natuur Fonds de natuurbeschermingsactiviteiten van het project in Zambia vastleggen. De winnaars van de publieksprijs, de categorie Young Talent en de categorie Kids worden ook beloond met bijzondere fotoprijzen.

Waar is de jury naar op zoek?

De jury, bestaande uit Frans Lanting zelf, Humberto Tan, Jasper Doest, Marieke Wiegel, Kim Feenstra en Christiaan van der Hoeven, zoekt naar foto’s die laten zien hoe mooi de natuur is, of juist hoe kwetsbaar. Daarbij mag de invloed van mensen ook worden getoond.  Je hoeft hiervoor niet ver op reis, want Wereld Natuur is ook in Nederland te vinden. De Photo Award is opgedeeld in drie categorieën: Volwassenen (18+), Young Talent (13-17) en Kids (6-12).

Foto: Robin van Kuik

Meedoen?

Houd je net zo veel van de natuur als van fotograferen? Je kunt nog tot 17 september 2018 foto's insturen via wwf.nl/photoaward. Het is belangrijk dat je foto een verhaal vertelt. Wat zie je? Het gedrag van een dier, een natuurverschijnsel, de invloed van mensen op natuur? Elke deelnemer kan maximaal 5 foto's insturen. Per categorie kiest de jury de beste 10 foto's. De jury bestaat uit Frans Lanting, Jasper Doest, Humberto Tan, Kim Feenstra, Marieke Wiegel en Christiaan van der Hoeven. Op de in totaal 30 foto’s die door de jury zijn genomineerd kan in de stemperiode (najaar 2018) gestemd worden voor de publieksprijs. De in totaal 4 winnaars worden vervolgens eind 2018 door de jury bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in het Fotomuseum.

Foto: Mees van Eerd

Wat kun je winnen? 

 • De winnaar van de categorie Volwassenen wordt beloond met:
 • De WWF-Frans Lanting Photo Award
 • Een projectreis naar Zambia om het werk van het Wereld Natuur Fonds te fotograferen
 • Foto wordt getoond in expositie
 • Een publicatie in het WWF-Fotoboek

De winnaars van de categorie Kids, Young Talent en de Publieksprijs worden beloond met:

 • De Photo Award passend bij de categorie
 • Foto wordt getoond in expositie
 • Een tocht boven Nederland met de WWF-luchtballon
 • Een publicatie in het WWF-Fotoboek
 • Een meet & greet met Jasper Doest
 • Een verblijf in Center Parcs

Foto's insturen kun je via deze link. Ook zie je er de inzendingen tot nu toe. Kun je nog wel wat tips & tricks gebruiken voor het maken van een mooie foto? Kijk dan hier voor advies van onder andere Frans Lanting himself!

Openingsbeeld: Koen Hoekemeijer

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel