Uitslag Fotowedstrijd Landschapsfotografie

Uitslag fotowedstrijd: landschapsfotografie 2019

Christel de Wolff 6516 0
De uitslag van de fotowedstrijd landschapsfotografie in samenwerking met BENRO en Bas Meelker is bekend. Kijk snel of je gewonnen hebt!

Voor onze fotowedstrijd landschapsfotografie vroegen we jullie in de voetsporen van landschapsfotograaf Bas Meelker te stappen en je mooiste landschapsfoto in te sturen. Dat werd zeker niet tegen dovemansoren gezegd: niemand minder dan Bas Meelker heeft zich door de enorme hoeveelheid inzendingen geploegd om uiteindelijk tot een mooie top 3 te komen.  

Eerste prijs fotowedstrijd landschapsfotografie

Andre van der Meulen met 'De Oude Beuk'

Bas Meelker zegt over de foto van Andre: 'Dé winnaar wat mij betreft. Het is een foto waarin voor mij alles samenkomt, een mooi landschap, prachtig licht, goede techniek, timing en een erg goede vlakverdeling. Het is een foto met sfeer, waardoor je ernaar blijft kijken. Dromerig en tot de verbeelding sprekend. Uitstekend gedaan!'

Andre van der Meulen wint de BENRO Master Filterkit – Landscape kit ter waarde van € 649,-. Dit is de kit waar Bas Meelker dagelijks zijn prachtige beelden mee maakt.

Met dank aan Benro Benelux voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Tweede prijs fotowedstrijd landschapsfotografie

Piet Haaksma met 'Toscane'

De tweede prijs is weggelegd voor Piet Haaksma. Bas Meelker zegt hierover: 'Deze foto van Piet Haaksma spreekt me erg aan. Ja, het is misschien niet het meest originele landschap, maar de sfeer, het licht en beeldbewerking maken het tot iets bijzonders. Het is een foto waaruit weer eens duidelijk wordt waarom het Toscaanse landschap zoveel fotografen trekt. En terecht! Zowel de locatie als de timing is erg goed gekozen. Simpelweg een prachtige foto!'

Piet Haaksma wint de BENRO Bas Meelker Filterkit, starterset ter waarde van € 249,95. Deze kit is samengesteld door Bas Meelker en volgens hem een perfecte starterset voor wie landschapsfotografie met filters wil starten.

Met dank aan Benro Benelux voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Derde prijs fotowedstrijd landschapsfotografie

Olav Lijzenga met 'Nature fairytale'

Olav Lijzenga gaat er met de derde prijs vandoor. Bas Meelker zegt over de foto: 'Olav laat in zijn foto zien waarom licht het meest belangrijke ingrediënt blijft in een foto. Ja, het landschap is zeker aansprekend, maar het licht maakt het tot iets bijzonders. Olav heeft het hier prachtig weten te vangen. Ook zijn techniek, compositie en timing zijn uitstekend uitgevoerd. Een foto die je doet verlangen om erop uit te trekken met je camera!'

Olav Lijzenga wint een workshop van de enige echte Bas Meelker! Leren van een pro? Het kan! Na deze workshop heeft landschapsfotografie met filters geen geheimen meer.

Met dank aan Bas Meelker voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Bekijk alle inzendingen op de fotowedstrijd landschapsfotografie in de wedstrijdgallery.

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel