Fotografische schatten; vaak indirect gelinkt met COVID-19 maar net zo nieuwswaardig

Wij namen een 'wereldticket' voor wat interessante shots

Marjon van den Ende 242 1
Je hoeft niet lang te zoeken voor beelden die gaan over het Covid-19 virus. Veel foto's halen het nieuws en worden massaal gedeeld. Maar er zijn ook veel andere fotografische schatten te vinden die meer indirect gelinkt zijn aan deze pandemie. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Tsunami van Luxe 

De haven van Seattle reageert op haar site op de uitbraak van het nieuwe coronavirus (COVID-19). Alle berichten wijzen erop dat alles daar op slot is en rijke booteigenaren niks anders kunnen dan hun eerder in die haven gemeerde boot even uit het hoofd te zetten. De foto maakt ontzettend duidelijk hoe rijkdom tijdens een pandemie, geen verschil maakt. Een virus maakt immers geen onderscheid tussen arm en rijk. Iedereen heeft er last van en deze crisis wijst ook rijkaards erop dat alles maar relatief is.

Gewoon open

De stad Skopje heeft, volgens tripadvisor, veel interessante bezienswaardigheden en activiteiten te bieden. ‘Afgezien van het levendige nachtleven en adembenemende historische monumenten, wordt Skopje omgeven door prachtige natuur die de moeite waard is om te bekijken. Of het nu gaat om een ​​bergwandeling of een wandeling door het stadspark, wat frisse lucht halen in de groene gebieden van Skopje is altijd een goed idee.’ Ook de dierentuin van Skopje wordt als een enorme aanrader uitgelicht op de site. Normaal gesproken 365 dagen per jaar open, en vooralsnog is deze dierentuin ook nu nog gewoon open. Op de site van de dierentuin is geen informatie te vinden die wijst op een (aanstaande) sluiting door het Coronavirus. Maar er is wel een foto van een fanatieke poetser die probeert de boel nog enigszins virusvrij te houden.

Covid lekkernij

Voor maar liefst drie euro per stuk kan je als zoetekauw je tanden in een Covidje zetten. Roth is de maker van deze praliné en vertelt: “Ik kwam op het idee na de slecht bezochte banketbakkersdag op de Thüringen-tentoonstelling. Op de eerste dag gingen 70 zoete virussen over de toonbank in zijn ijssalon" Zur Blechbüchse.’ Het virus is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het bestaat uit nougat en marsepein.

Solidariteit

De Burj Khalifa is het allerhoogste gebouw ter wereld en is operationeel sinds 2010, in Dubai van de Verenigde Arabische Emiraten. In de week van 9 maart kleurde deze immense flat in de kleuren van Italië, uit solidariteit voor dit land dat zwaar te lijden heeft onder het virus. Op 20 maart verscheen er een nieuw bericht van dezelfde Burj Khalifa, maar dan in de Spaanse vlagkleuren. Dubai verkeert ook al een week in volledige shut down. Terassen, winkelcentra en markten zijn leeg en straten zijn verlaten en worden gedesinfecteerd. In totaal loopt het aantal door Corona geïnfecteerde personen ook in Dubai op.

Bekijk het volledige filmpje

 

 

 

afbeelding van rickgeo_145219

Dat is dus foto's maken alleen in jou eigen omgeving!