Olympus OM-D E-M5 Mark II Limited Edition

Titaniumkleurige Olympus OM-D E-M5 Mark II Limited Edition

Julian Huijbregts 3739
Olympus komt met een Limited Edition van de OM-D E-M5 Mark II. De speciale uitvoering heeft een titaniumkleurig uiterlijk en wordt geleverd met een genummerde bezitterskaart. Er worden zevenduizend exemplaren van het toestel gemaakt.

Van binnen is de Olympus OM-D E-M5 II Limited Edition exact gelijk aan de 'gewone' OM-D E-M5 II. De speciale uitvoering heeft echter een iets ander uiterlijk: de behuizing is afgewerkt in titaniumkleur.

Olympus OM-D E-M5 Mark II Titanium

7000 exemplaren

Olympus maakt zevenduizend exemplaren van de gelimiteerde uitvoering. Kopers krijgen een genummerde bezitterskaart, met daarop een quote van OM-designer Yoshihisa Maitani. Daarnaast levert Olympus de E-M5 Mark II Limited Edition met een lederen kaarthouder en camerariem.

Olympus OM-D E-M5 Mark II Limited Edition Owners Card

Eerbetoon aan Olympus OM-3Ti

Volgens Olympus ide de speciale uitvoering van de E-M5 Mark II een eerbetoon aan de OM-3Ti spiegelreflex uit de jaren negentig. De bodem van dat toestel is gemaakt van echt titanium wat de camera sterker maakte en bestand tegen corosie en hitte.

Olympus OM-3Ti
De nieuwe E-M5 Mark II 'Titanium' is een eerbetoon aan deze OM-3 Ti

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf juni 2015 is de Olympus OM-D E-M5 Mark II Limited Edition te koop. De meerprijs ten opzichte van de reguliere zwarte en zilverkleurige uitvoeringen is klein, je betaalt honderd euro meer voor de body of kit. De losse body krijgt een adviesprijs van 1199 euro, een kit met M.Zuiko Digital ED 14-150mm f/4-5.6 II kost 1599 euro.

Olympus OM-D E-M5 II Titanium en OM-3Ti