Sfeerverslag: Professional Imaging 2019

Siem van Woerkom 1063 0
Professional Imaging 2019 opende afgelopen weekend zijn deuren voor duizenden fotografie-fans.

Professional Imaging 2019

Afgelopen weekend kon je in Nijkerk de Professional Imaging 2019 beurs bezoeken. De belangrijkste fotografiemerken en distributeurs waren aanwezig om hun mooiste en nieuwste producten te demonstreren en om je van tips en inspiratie te voorzien. We bekeken stands van onze favoriete namen en merken om te zien wat 2019 ons gaat brengen. 

Zo was bijvoorbeeld Transcontinenta B.V. aanwezig om onder andere Tamron, ZEISS, Lensbaby en Samyang objectieven aan de bezoekers te showen. Daarnaast kon je de volgende merken en producten bekijken: Gitzo statieven, NiSi filters, Think Tank en MindShift fototassen en rugzakken, broncolor professioneel flitslicht, Zhiyun gimbals, Peak Design tassen, draagriemen en capture clips, Polaroid Originals direkt-klaar fotografie en Angelbird professionele opslagmedia voor video en foto. 

Fujifilm gooide het naast het showen van de X-T3 en de X-T30 vooral op lezingen en workshops van X-Photographers. Verschillende X-photographers kwamen naar Nijkerk om te spreken over hun beroepspraktijk. Vanuit bijna iedere fotografiediscipline was wel iemand aanwezig. Zo sprak Raisa Zwart over bruidsfotografie, Kars Tuinder over documentairefotografie en Jim Plasman over reclamefotografie.

Panasonic presenteerde vol trots de Lumix S1-serie. De nieuwe S1 en S1R werden door vele nieuwsgierige kijkers vastgehouden en getest. Nikon schitterde ondertussen met hun Nikon-Z stand, waar mensen de nieuwe Z-6 en Z-7 konden testen. 

Verder zagen we de prachtige OM-D E-M1X van Olympus, bekeken we alle nieuwe objectieven bij Canon en leerde we bij de stand van BenQ hoe we het beste gecalibreerde scherm mogelijk in onze werkplek konden implementeren.

Al met al was Professional Imaging 2019 een pracht beurs. We hopen dat onze lezers die aanwezig waren ook genoten hebben en geinspireerd zijn geraakt, vertel het ons in de comments!

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem