SanDisk bundelt krachten met NVIDIA voor Tegra 4-tablets

Redactie DIGIFO... 908 0
SanDisk Corporation kondigt vandaag aan dat de iNAND Extreme Embedded Flash Drive (EFD) tablets zal ondersteunen die zijn gebaseerd op de NVIDIA Tegra 4 processor. De iNAND biedt Tegra 4-tablets ‘extreme’ snelheid en een betere response.

Persbericht:

De nieuwe mobiele processor van NVIDIA versnelt het ontwikkelingsproces van krachtige nieuwe tablets aanzienlijk.

Smartphones en tablets maken steeds meer onderdeel uit van de moderne lifestyle. Een onderzoek van Gartner toont aan dat dagelijks wereldwijd tientallen miljoenen apps worden gedownload. De vraag naar mobiele platformen met meer rekenkracht, responsiviteit en betrouwbaarheid stijgt nog altijd enorm.

'We wisten dat we met een voortreffelijk SanDisk-flashgeheugen moesten komen om de indrukwekkende Tegra 4-processor van NVIDIA te evenaren', aldus Drew Henry, senior vice-president OEM-marketing van SanDisk. 'Onze iNAND Extreme vult de NVIDIA Tegra 4 aan met een enorme opslagruimte en een hoge betrouwbaarheid. Zo zetten we de 25-jarige traditie van SanDisk voort om de meest innovatieve digitale apparaten op de markt te brengen.'

Dankzij 72 NVIDIA GeForce GPU-cores en de eerste quad-core ARM Cortex-A15 CPU levert Tegra 4 recordprestaties, fantastische graphics en een indrukwekkende batterijduur voor mobiele apparaten. De iNAND Extreme EFD is uitgerust met een geavanceerde controller, waardoor applicaties die op Tegra 4 draaien beter presteren. Dit maakt dat consumenten webpagina’s sneller kunnen laden, programma’s razendsnel kunnen opstarten en gebruiken en meer digitale content kunnen opslaan. Ook aan foto-enthousiastelingen is gedacht: de iNAND Extreme verbetert de prestaties van foto-applicaties op mobiele apparaten met Tegra 4, waardoor multi-shots en gewone foto’s nog sneller kunnen worden gemaakt en opgeslagen.

'Dankzij de koppeling van Tegra 4 met iNAND Extreme kunnen producenten van smartphones en tablets snellere en flexibelere mobiele apparaten ontwerpen met een nog betere gebruikservaring', aldus Phil Carmack, senior vice-president mobile business unit van NVIDIA.

De iNAND Extreme is gebaseerd op SanDisk’s 19 nanometer-procestechnologie, ‘s werelds meest geavanceerde productieproces van semiconductors4, en ontworpen voor gebruik in de nieuwe generatie tablets, smartphones en andere mobiele apparaten. De iNAND Extreme zorgt voor een aanzienlijke verbetering in de synchronisatiesnelheden van multimedia, de overdrachtssnelheden van bestanden en een betere response van besturingssystemen.

Over SanDisk iNAND

De SanDisk iNAND-productlijn biedt een geïntegreerd opslagsysteem voor elk segment en elke capaciteit in de mobiele markt en bevat iNAND-, iNAND Ultra- en iNAND Extreme-producten. De iNAND-producten van SanDisk zijn verkrijgbaar in EFD- en MCP-uitvoeringen en bieden tablets, smartphones, e-readers, mediaspelers en navigatiesystemen een snellere response, betere prestaties bij het multitasken en browsen, een langere batterijduur en een verbeterde gebruikservaring.

De iNAND-producten van SanDisk zijn beschikbaar in meerdere opslagcapaciteiten, van 4 GB tot 128 GB.

SanDisk iNand

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie