Wildlifefoto's vanuit een Land Rover Defender

Wildlife fotograferen: Land Rover Defender

Aimée van Vuuren 487 0
David Yarrow is samen met Land Rover een samenwerking gestart. Dit doen ze om liefdadigheidsorganisatie Tusk te ondersteunen met aandacht vragen voor de afnemende populatie van leeuwen in Afrika.

David Yarrow

David Yarrow is sinds mei 2018 Europees ambassadeur van Nikon. Zijn werk is in veel galerieën en musea over de hele wereld tentoongesteld. Yarrow wordt gezien als één van de beste natuurfotografen ter wereld. Naast ambassadeur van Nikon is hij ook ambassadeur van Tusk. Dit is een liefdadigheidsinstelling dat sinds 1990 meer aandacht probeert te vragen voor het wilde leven in Afrika. De dieren in het gebied worden bedreigt door stropers en hier wilt Tusk een einde aan maken.

Lees hier ons artikel over de reis die Kim Feenstra samen met David Yarrow heeft gemaakt.

Land Rover helpt mee

Op dit moment leven er nog zo'n 20.000 Afrikaanse leeuwen in het wild. De hoeveelheid leeuwen is nog nooit zo laag geweest dus vraagt Tusk meer aandacht voor het welzijn van deze leeuwen. Yarrow helpt Tusk door middel van het maken van wildelifefoto's vanuit een prototype van de nieuwe generatie Land Rover Defender. Deze auto is voor deze speciale gelegenheid van camouflage kleuren voorzien zodat de wilde dieren makkelijk benaderbaar zijn.

Lees ook: Magnum-fotograaf Jonas Bendiksen legt Noorwegen vast per Range Rover

Land Rover steunt het initiatief door een prototype richting het Borana-reservaat in Laikipia, Kenia te sturen. Deze auto wordt niet alleen ingezet bij het fotograferen van wildlife, maar helpt ook bij het opsporen en het monitoren van de rondlopende leeuwen. 

2019 wordt volgens Tusk het 'jaar van de leeuw'. Door middel van de samenwerking met Land Rover hopen ze meer aandacht te krijgen voor de levensomstandigheden van de leeuwen in Afrika.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée