klein objectief met grote klasse

Samyang introduceert 24mm f/2.8 FE objectief

Christel de Wolff 3348 0
Transcontinenta BV, distributeur van Samyang objectieven in de Benelux, kondigt het 2e full-frame pancake objectief met autofocus aan de voor de Sony E mount. De Samyang AF 24mm f/2.8 FE is een klein objectief met grote prestaties.

Het lichtgewicht groothoekobjectief heeft de kenmerkende beeldkwaliteit van Samyang's groothoekobjectieven en heeft een stil, snel en nauwkeurig autofocussysteem. Het nieuwe objectief is een mooie aanvulling op de reeks al uitgebrachte AF objectieven voor de Sony E mount.

Klein, maar toch groots

De nieuwe Samyang AF 24mm F/2.8 FE weegt 93 gram en is zonder zonnekap en lensdop maar 3.7 centimeter lang. Toch zit het compacte lensje vol met elementen die voor een goede beeldkwaliteit zorgen. Zo is hij opgebouwd uit zeven elementen in zeven groepen, drie asferische lenselementen en twee hoog refractie lenselementen plus een Samyang Ultra Multi Coating om aberratie en overstraling te minimaliseren. Zo bereikt het Samyang objectief een hoge resolutie van centrum tot en met de hoeken van het beeld.

Allround prestaties

Het objectief is ontworpen om samen te werken met de full-frame spiegelloze camera's met Sony E mount. Op een full-frame sensor geeft de 24mm lens een grote beeldhoek voor weidse perspectieven.  Op een APS-C type camera heeft heb objectief een beeldhoek vergelijkbaar met een 35mm lens. Deze brandpuntsafstand maakt dit Samyang objectief een goede keuze voor fotografen die het dagelijks leven willen vastleggen. De autofocus is ten opzichte van de 35mm pancake verbeterd en is sneller en stiller. De kortste scherpstelafstand is 24cm waardoor je ook heel intieme beelden kunt schieten.

Verlengde garantie

De kwaliteit van het objectief wordt niet in twijfel getrokken, toch kan er zomaar wat gebeuren. Daarom is het goed om te weten dat nieuwe Samyang gebruikers terug kunnen vallen op een extra zekerheid. Transcontinenta BV, distributeur van Samyang objectieven in de Benelux, biedt namelijk een verlengde garantie aan van twee naar vijf jaar. Om hier gebruik van te maken dient je jouw aankoop binnen vier weken online te registreren via de website van Transcontinenta BV. //www.transcontinenta.nl/garantie.html

Het Samyang AF 24mm f/2.8 FE objectief zal in juli beschikbaar zijn voor een adviesprijs van € 329,-

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel