Robin de Puy fotografeert met één druppel Spa-water

Robin de Puy fotografeert met één druppel Spa-water

Jasper van Bladel 2373 0
Fotograferen met een waterdruppel als enige lenselement, kan dat? Jazeker. Dat bewijst Fotograaf des Vaderlands Robin de Puy met een fraaie fotoserie gemaakt voor Spa. De bronwaterbottelaar vroeg haar om een serie portretten te maken met enkel een waterdruppel als lenselement.

Fotograferen doe je met een objectief waarin lenselementen zitten, toch? Dat is wel de meest voor de hand liggende optie, maar het kan ook anders. Spa vroeg fotografe Robin de Puy om een serie portretten te maken met enkel één waterdruppel als lenselement. Ze stemde in, waarna een heel proces begon, want fotograferen met water is natuurlijk best een uitdaging.

Electrowetting

Een waterdruppel kan als lens fungeren, maar een extra vereiste is natuurlijk dat je er ook scherpe foto’s mee moet kunnen maken. Daarom heeft Spa contact gezocht met Hans Feil en Pieter van der Valk van het innovatieve bedrijf Etulipa. Zij werken dag-in-dag-uit aan ‘Electrowetting’, waarbij met behulp van elektriciteit water (en de vorm daarvan) gemanipuleerd kan worden. Op die manier kan met een druppel water scherpgesteld worden. Het tweetal ontwikkelde ook een camera waarmee de waterfoto’s gemaakt kunnen worden en zodoende kon Robin haar portretserie maken.

Het resultaat is een serie treffende portretten in de kenmerkende stijl van Robin de Puy. De fotoserie krijgt door de technische achtergrond nog een extra lading.

Lees ook: Robin de Puy nieuwe Fotograaf des Vaderlands

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper