Robin de Puy nieuwe Fotograaf des Vaderlands

Robin de Puy nieuwe Fotograaf des Vaderlands

Redactie DIGIFOTO Pro 5833
Zojuist is bekendgemaakt dat Robin de Puy is benoemd tot nieuwe Fotograaf des Vaderlands. Als Fotograaf des Vaderlands is ze een jaar lang de ambassadeur en het gezicht van de Nederlandse fotografie. Ze is de vierde fotograaf die deze eervolle titel krijgt en is de opvolger van Ahmet Polat.

Robin de Puy studeerde in 2009 af aan de Fotoacademie Rotterdam en gooide hoge ogen met haar examenserie 'Meisjes in de prositutie', waarmee ze ook de Photo Academy Award won. In een korte tijd werd ze één van de meest gevraagde fotografen van het land en werd haar werk gepubliceerd in nationale en internationale magazines zoals de Volkskrant Magazine, ELLE en New York Magazine.

Door haar drukke schema raakte ze overwerkt en verloor ze het gevoel met de fotografie. Daarom ging ze in haar ééntje, zonder plan naar de Verenigde Staten om een motortocht te maken en mensen te fotograferen die zíj interessant vond. Hiervan verscheen een boek en een documentaire genaamd 'Ik ben het helemaal zelf'.
Robin de Puy
Lees ook: Terugkijken: Robin de Puy – Ik ben het helemaal zelf
Lees ook: Koen Hauser is tweede Fotograaf des Vaderlands
Lees ook: BredaPhoto: het aftellen is begonnen

Fotograaf des Vaderlands

Als fotograaf des Vaderlands is de Puy onder andere het gezicht van de fotoweek, die 9 tot en met 18 september plaatsvind en krijgt ze een speciale rol tijden BredaPhoto, van 15 september tot en met 30 oktober. Voor dit laatste festival heeft de Puy een bijzondere fotoserie en film gemaakt over de ook van haar vader, Jan Mallan, een 81-jarige man met Alzheimer.

Voor meer informatie over Pobin de Puy kun je kijken op haar website.
Voor meer informatie over de fotoweek kun je hier kijken en voor meer informatie over BredaPhoto kan je op deze link klikken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van M.R. Bakker

Wat een terechte benoeming. Haar foto's zijn adembenemend.