Portretten van het koningshuis in het Groninger Museum

Nathalie Schram 647 0
De koninklijke familie heeft de stad Groningen bijna een week geleden achter zich gelaten na koningsdag, maar hun portretten zijn nog een week lang in de stad te bewonderen.

Portretten

De foto’s, die gemaakt zijn door Erwin Olaf ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de koning zijn te zien in de entreehal van het museum. Naast de portretten van de koningin en de drie princessen is er nog een vijfde portret toegevoegd, dat van de koning zelf. De gigantische beelden, die openbaar te zien zijn in de entreehal, laten ieder detail zien aan de kijker. In de ogen van het koningshuis is zelfs Olaf zelf achter de camera met statief te zien en is een deel van zijn lichtopstelling te achterhalen.

Samenwerking

Al eerder werkte Erwin Olaf samen met het Groninger Museum, bij de tentoonstelling over Rodin was de fotograaf gevraagd een reeks foto’s van dansers van het Nationaal Ballet te maken. Deze foto’s waren een vertaling van de beeldhouwkunst van Rodin in het nieuwe medium fotografie.

Combineren

Naast de portretten van het koningshuis is ook de fotografie tentoonstelling van Lachapelle nog te zien in het museum, deze duurt nog tot eind oktober, maar de portretten van het koningshuis hangen nog slechts een week.

Meer lezen over fotografie tentoonstellingen? Lees ook:

afbeelding van Nathalie Schram

Nathalie Schram | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nathalie