100 jaar Nikon, keurig verzameld

Neem een virtueel kijkje in het Nikon-museum

Redactie DIGIFO... 2501 0
Nikon bestaat dit jaar 100 jaar en heeft in de afgelopen eeuw veel mijlpalen bereikt. Zo produceerde Nikon de eerste camera met een werkende motordrive en heeft het bedrijf aan de wieg gestaan van grote ontdekkingen door de productie van microscoops en telescopen. Alle mijlpalen van Nikon zijn te zien in een museum in Japan dat nu ook virtueel te bezoeken is.

Via een Google Streetview-achtige pagina op de website van Nikon, kun je gerust de hele geschiedenus van het legendarische merk bekijken. Niet alleen iconische cameramodellen en objectieven zijn te bekijken, ook oude machines die jaren lang dienst hebben gedaan in de fabriek van Nikon zijn te bezichtigen.NikonLees ook: Nikon kondigt D850 aan
Lees ook: Bijzonder: kristallen jubileum-Nikon

Nikon 100 jaar

Op 25 juli 1917 begon Nikon door een samenvoeging van een optische afdeling van een metaalfabriek en een glasfabriek. Tegenwoordig staat Nikon synoniem met camera’s en objectieven van hoge kwaliteit en vertrouwen veel professionele fotografen nergens anders op. Om dit bijzondere jubileum te delen heeft Nikon een aantal unieke verzamelobjecten uitgebracht en trakteert het bedrijf 100 dagen lang met een cash back-actie.

Klik om zelf een kijkje te nemen in het Nikon-museum op deze link.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie