'Paleis van Fotografische Sculpturen' opent 6 juni in Museum Hilversum

Redactie DIGIFOTO Pro 384

Vanaf 6 juni tovert fotograaf en kunstenaar Koen Hauser de voorkamer van Fotografiemuseum Hilversum om tot het 'Paleis van Fotografische Sculpturen'. Deze tentoonstelling biedt bezoekers een totaalinstallatie van tweedimensionale fotografische afbeeldingen, waarin sculptuur en fotografie elkaar beïnvloeden en naadloos in elkaar overlopen.

In 'Paleis van Fotografische Sculpturen' toont het museum verschillende projecten van Hauser. Hierin speelt hij met de dimensies van fotografie en beeldhouwkunst door gebruik te maken van digitale technieken, zoals AI, 3D-rendering en Photoshop. De tentoonstelling bevat werken uit zijn serie 'Skulptura' en nieuwe foto's van het project 'Michelangelo Iconoclastia'. Voor 'Michelangelo Iconoclastia' herinterpreteerde Hauser visueel een oude toeristische gids over het werk van beeldhouwer Michelangelo. In 'Skulptura' onderzoekt hij de kruisbestuiving tussen fotografie, mode en sculptuur. Zo maakte hij voor dit project bijvoorbeeld 3D-renderingen van de modeontwerpen van Vivienne Westwood en Viktor & Rolf.

Beide projecten zijn ontstaan uit Hausers fascinatie voor vintagefoto’s van beeldhouwwerken en tonen zijn vermogen om historische beelden een nieuwe vorm te geven. Hierdoor kan voor de museumbezoeker een fascinerend spel ontstaan tussen kijken, zien en herkennen. Met 'Paleis van Fotografische Sculpturen' creëert Hauser een stijlkamer waarin niets is wat het lijkt.

Over Koen Hauser

Koen Hauser (Nederland, 1972) werkt met fotografie, bewegend beeld, maken van boeken, installaties, teksten en sculpturen. Hij voltooide zijn masteropleiding sociale psychologie (1996, Universiteit Leiden), later gevolgd door een studie fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Gerrit Rietveld Academie (2002). In 2014 werd Hauser uitgeroepen tot Fotograaf des Vaderlands. Sinds 2019 concentreert hij zich volledig op zijn artistieke praktijk.

Officiële opening 6 juni

De officiële opening van 'Paleis van Fotografische Sculpturen' is donderdagavond 6 juni van 19.30 - 21.30 uur  in Fotografiemuseum Hilversum. Aanmelden kan via deze link.

De tentoonstelling is van 6 juni t/m 15 september te zien in de voorkamer van Fotografiemuseum Hilversum.

Over Fotografiemuseum Hilversum

Museum Hilversum is het fotografiemuseum van Midden-Nederland. Het museum specialiseert zich in het tonen van fotografie in de breedste zin van het woord en onderzoekt de grens van de fotografie door deze te combineren met andere kunstvormen. Het museum is een levendige plek voor inspiratie en ontmoeting met lezingen, rondleidingen en masterclasses. Er vinden meerdere tentoonstellingen per jaar plaats. Zowel de tentoonstellingen als de collectie worden gekenmerkt door een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Meer informatie over het museum en de activiteiten is te vinden op de website www.museumhilversum.nl

afbeelding van persberichten_179864

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie