Ga je drone vliegen? Check eerst of het legaal is

Man aangeklaagd wegens illegaal drone vliegen

Eefke Burg 425 0
Een man is afgelopen aangeklaagd wegens illegaal drone vliegen met het overtreden van twee afzonderlijke Temporary Flight Restriction (TFR) -gebieden tijdens NFL-voetbalwedstrijden. De inwoner van Sacramento, Tracy Michael Mapes, 56 jaar oud, wordt beschuldigd van vliegen met zijn drone over een San Francisco 49ers-wedstrijd in Levi's Stadium. Hij wordt ook beschuldigd van het laten vallen van flyers in de menigte tijdens een Raiders-game in Oakland Stadium later op de dag.

Lees ook: Bijzondere infraroodbeelden met drones

Gevolgen illegaal drone vliegen

Opzettelijk illegaal drone vliegen door het overtreden van een TFR kan ernstige juridische en financiële gevolgen hebben. In dit geval kan Mapes maximaal een jaar gevangenisstraf krijgen en een boete van $ 100.000 als hij veroordeeld wordt. TFR's worden door de Federal Aviation Administration (FAA) gebruikt om vliegtuigactiviteiten in aangewezen gebieden te beperken. De beperkingen zijn onderdeel van  nationale veiligheidsmaatregelen. TFR's mogen worden ingesteld bij natuurrampen, presidentiële en andere hooggeplaatste officiële bezoeken en professionele sportevenementen die typisch overbelast zijn met mensen.

Niemand gewond geraakt

Mapes heeft hierover niet publiekelijk gereageerd. Volgens de politie verspreidde zijn drone flyers met informatie over de vrijheid van meningsuiting en zijn persoonlijke opvattingen over dat de televisie corrupt zou zijn. De meeste folders kwamen niet in het stadion of de menigte, vanwege de vele wind en regen. Niemand raakte gewond.

Voorkom illegaal drone vliegen: doe de check

Voorkom illegaal drone vliegen. Het kan voorkomen dat een gebied waar je eerder wel legaal drone kon vliegen, tijdelijk ontoegankelijk is voor drones. Het is dus belangrijk dat je voordat je gaat vliegen de check doet of het toegestaan is. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een site als SkyVector raadplegen.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke