Stevige concurrent voor DJI

Powerdrone Egg X, een aparte naam voor een gave Drone/DSLR

Siem van Woerkom 736 0
CES 2020 was de plek waar de Powervision Poweregg Drone X (een hele mondvol) voor het eerst het daglicht mocht aanschouwen.

Aparte naam en drone

Wat een naam.. De PowerEgg X van PowerVision is een veelzijdige drone die ook fungeert als een gestabiliseerde handheld camera met gezichtsherkenning. Het is niet de eerste 'PowerEgg' die we van het bedrijf hebben gezien. Een paar jaar geleden bracht het een drone uit in de vorm van een voetbal die helaas niets speciaals met zich meebracht. De PowerEgg X is echter nog steeds eivormig (zoals de naam zou doen lijken) maar deze keer lijkt het meer op een ei op zijn zijkant, dan op het rechte ontwerp van het origineel.

In de lucht haalt de PowerEgg X Drone zo'n 38 knopen (wat behoorlijk snel is) en twee camera's aan weerszijden van het apparaat dat 4K met 60 fps schiet zorgen ervoor dat de drone altijd naar voren wordt gericht. Er is ook een neerwaartse sensor voor precisielanding en positiebepaling in de lucht. Stel dat je graag bij slecht weer vliegt, zal het fijn zijn om te horen dat er ook een waterdichte behuizing (IPX6-classificatie) beschikbaar is.

 

 

Ook goed voor mensen die wat willen vertellen

Voor iedereen die wat extremers wil, is het mogelijk om drijfaccessoires aan de voeten te bevestigen om zo te kunnen landen en opstijgen vanuit het water. Er zijn een paar andere waterdichte drones die hetzelfde kunnen doen, maar de PowerEgg X biedt meer functies over deze simpelere modellen. Een andere interessant nieuwe mogelijkheid is dat het nu mogelijk is om je stem op te nemen naar de drone terwijl deze via de microfoon van je smartphone vliegt. De meeste drones nemen stille video op, omdat het geluid van de propellers alles is wat je normaal gesproken zou horen. Met deze 'SyncVoice' -functie kun je in realtime over je video heen praten zonder het vervelende gezoem van de drone die alles verpest.

(beeld: CNET)

Handheld modus

Wat de drone vooral apart maakt is de handheld-modus. Wanneer je deze inschakelt wordt de PowerEgg X een camcorder in de stijl van de jaren 90, maar met het voordeel van een moderne 3-assige gimbal. De kleinere lichaamsgrootte betekent dat het ongeveer de juiste maat is om in één hand te houden (en er is een riem om dingen op hun plaats te houden). Gezien de totale omvang is het niet zo glad als, zeg maar, de Osmo-lijn van DJI, maar het betekent wel dat je geen twee verschillende gadgets voor land- en luchtfotografie hoeft mee te nemen.

Dan is er ook nog de 'AI' cameramodus, vergelijkbaar met een aantal andere slimme cameramodi die we bijvoorbeeld ook zien bij de DJI Osmo. Dit is voornamelijk handig voor vloggers, want zodra het je gezicht herkent, zelfs als je het kader verlaat en weer terugkomt, zal het je spotten en je terug in het midden van de opnames plaatsen.

De PowerEgg X (drone en controller) zal zo'n 900 dollar kosten wanneer hij deze maand nog wordt gereserveerd. Wanneer je hem dan binnen hebt? Ongeveer een maand later. Voor de waterdichte versie ben je zo'n 1250 dollar kwijt.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem