Enthousiast broertje

Dit is de nieuwe ultra compacte DJI Mavic Mini

Siem van Woerkom 423 0
De nieuwe DJI Mavic Mini is licht, gaat lang mee op een volle charge, schiet prachtige beelden en is vooral klein.. heel klein.

De nieuwe DJI mini drone

Het ljkt op een Mavic.. Maar dan kleiner. Veel kleiner. Het uiterlijk van de DJI Mavic Mini zal geen grote verrassing zijn voor iedereen die de 'leaks' heeft gevolgd, waarvan nu is aangetoond dat ze nauwkeurig waren. Het ontwerp wordt uitgelegd in de naam; het is een Mini-versie van de Mavic. Het onderscheidt zich van de DJI Spark doordat de armen wegklappen - waardoor de Mavic Mini comfortabel in de palm van je hand kan zitten en perfect in een gemiddelde rugzak of handtas is weg te stoppen. 

Vóór de release waren er tegenstrijdige rapporten over het gewicht van de DJI Mavic Mini. Sommige rapporten suggereerden 245 g, terwijl anderen zeiden dat het meer dan 250 g zou zijn - het blijkt ergens in het midden te zijn. De DJI Mavic Mini weegt 249 gram - een aantal dat fervent drone-gebruikers waarschijnlijk als muziek in de oren zal klinken. De huidige gewichtsdrempel voor een vereiste voor drone-registratie begint bij 250 g in de VS. Dat betekent dus dat je met deze drone legaal mag vliegen zonder benodigd brevet. 

dji

Specificaties

Om gelijk net de deur in huis te vallen; de nieuwe DJI Mavic Mini schiet geen 4K video. In plaats daarvan heeft DJI ervoor gezorgd dat de sensor 2.7K beelden kan filmen met stabilisatie en een groot dynamisch bereik. Bij 2.7K kan de Mavic Mini video's schieten in 30 fps en met 1080p 60 fps. De camera ondersteunt ook (panorama) luchtfoto's van 12 megapixels.

De drone biedt vier QuickShot-modi voor het maken van bijzondere camerabeelden via vooraf ingestelde bewegingen. Deze omvatten: Rocket, Circle, Dronie en Helix. De DJI Mavic Mini heeft een vliegtijd van 30 minuten, heeft GPS en Vision positioneringssensoren en een 'Return To Home' functie.

In de veiligheid afdeling, biedt de nieuwe DJI Fly-app een Flight Academy-modus (een soort tutorial modus) voor het opleiden van drone-gebruikers en het weergeven van Geo-zones op een kaart om u te helpen grip te krijgen op de drone-voorschriften in uw regio.

De afstandsbediening vereist een mobiele telefoon en biedt Full-HD-video op een afstand van maximaal 2 km. De bedieningssticks zijn ook afneembaar voor verbeterde draagbaarheid.

dji

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem