Wie wint de DJI Air 2S?

Uitslag fotowedstrijd Grote Hoogte

Christel de Wolff 3796 0
Namens DJI mochten wij een Air 2S weggeven aan de mooiste foto met als thema "Grote Hoogte". Het gebruik van een drone was niet noodzakelijk en er doken allerlei creatieve foto's op in de wedstrijdgallery. Toch kan er maar één de winnaar zijn...

Verre reizen zitten er nog niet in, maar er zijn genoeg prachtige locaties in eigen land om te vertoeven en fantastische foto’s te maken. Zeker wanneer je jezelf uitdaagt bijzondere perspectieven te gebruiken. Voor deze fotowedstrijd waren we op zoek naar foto’s vanuit de (grote) hoogte. Het fotograferen met een drone was geen vereiste om mee te doen.

De inzendingen waren heel uiteenlopend, maar uiteindelijk is het ons gelukt om een winnaar aan te wijzen. 

Winnaar fotowedstrijd Grote hoogte

Het viel op dat veel fotografen heel enthousiast meerdere foto's inzonden, dat vonden we leuk om te zien.  Vooral omdat veel inzendingen op die manier echt een serie werden. Zo ook de foto's van Ruud Peters. Hij stuurde meerdere prachtige foto's in van de Oosterscheldekering, waarbij er één uitsprong vanwege zowel de compositie als de zwart-wit bewerking met oog voor contrasten. 

Ruud zegt over zijn foto: 

“Sinds ik een jaar geleden een drone aangeschaft heb kon ik eindelijk de foto’s maken die ik al jaren in mijn hoofd had zitten. Zo ook deze foto op zoek naar minimalistische structuren en strakke composities en ik had natuurlijk het geluk dat het weer voor het nodige dramatisch effect zorgde. Voor mij kwam alles samen in deze foto en ik ben dan ook erg blij dat hij als winnaar uit de bus is gekomen”

Prijs: DJI Air 2s
Ter waarde van € 999,-

Gefeliciteerd Ruud! Jij wint deze prachtige prijs! 

De Air 2S is met afmetingen van 183mm hoog, 253mm breed en 77mm hoog en een gewicht van 595 gram de kleinste en lichtste DJI drone met een 1” sensor. Gedurende een maximale vluchttijd van 31 minuten op een afstand van 12 kilometer kunnen zo beelden worden geschoten van hoge kwaliteit. Foto’s zijn te maken van 20-megapixel en video’s van 5.4K bij 30 beelden per seconde. De drone maakt het met een pixelgrootte van 2.4μm en verbeterde zoom functie, mogelijk om scherpe beelden te maken op grote afstand.

Een uitgebreide selectie aan slimme mogelijkheden en voorgeprogrammeerde modes maken het voor gebruikers nog gemakkelijker om hoge kwaliteit content te maken en te produceren. Naast de eerder gelanceerde functies zoals QuickShots voor Helix, Boomerang en Asteroidbeelden, Hyperlapse, Timed Photo, AEB en Panorama, is de SmartPhoto feature toegevoegd. Door geavanceerde scene analyses, inclusief HDR, Hyperlight en Scene Recognition, kiest de drone hierbij automatisch het meest geschikte kleurprofiel voor de beste beeldkwaliteit, en worden meerdere foto’s vanzelf tot één scene gevormd. 

Daarnaast wordt de Air 2S de MasterShots-functie gelanceerd, waarmee route planning met video-opnames automatisch kunnen worden ingezet en na het afronden van de vlucht tot een thema worden samengevoegd. Ook bij deze nieuwste drone kunnen gebruikers de FocusTrack feature gebruiken om gedurende de vlucht het object dat zij in kaart willen brengen aan te geven, waarna de software ervoor zorgt dat het gedurende de vlucht continue in beeld blijft. DJI’s welbekende 3-assen gimbal, houdt de drone ten alle tijden waterpas onder elke weeromstandigheid.

Met dank aan DJI voor het beschikbaar stellen van deze prijs. 

Bekijk alle inzendingen in de fotowedstrijd Grote Hoogte in de wedstrijdgallery.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel