Prachtig design

Limited Ghost Edition Leica camera aangekondigd

Siem van Woerkom 345 0
Een nieuwe limited edition Leica camera, maar geen CL versie dit keer. Het is ditmaal aan de Leica M10-P om te schitteren.

Nieuwe limited edition camera van Leica

Leica heeft samen met het merk HODINKEE een verbluffende nieuwe speciale editieset geïnspireerd op de vervaagde bezel van een vintage horloge van HODINKEE oprichter en CEO Ben Clymer. De camera (die wereldwijd beperkt zal zijn tot slechts 250 sets) en Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH lens, is een knipoog naar de 'bijna spookachtige' esthetiek die is ontstaan ​​door de natuurlijke veroudering en slijtage van een polshorloge, waardoor een nieuwe look en feel wordt gecreëerd van een legendarisch verleden.

'De Leica M10-P Ghost Edition voor HODINKEE is de realisatie van niet alleen mijn fascinatie voor hoe tijdloos objecten ouder wordt en evolueren, maar tevens een samenwerking met een merk dat al lang deel uitmaakt van mijn leven en dat ik altijd heb bewondert', zegt Ben Clymer, CEO van HODINKEE. 'Deze limited edition is geïnspireerd op het eerste duikhorloge dat ik ooit heb gekocht. In zijn oorspronkelijke staat zou het roestvrijstalen horloge een rijke zwarte wijzerplaat en bezel hebben gehad en markeringen die helderwit en lichtgevend waren. Met de tijd en de belichting vervaagden de wijzerplaat en ring naar grijs en werden de markeringen crème. Dit vintage horloge is een van de mooiste en charmantste voorbeelden van een interessant geleefd leven van een object. Vandaar dat we het graag wilden toepassen op een camera'.

Prachtige afwerking

De 'Ghost Edition' blijft trouw aan het minimalistische ontwerp van Leica, inclusief het doelgerichte weg laten van het Leica rode stip-logo en is volledig afgewerkt in mat-grijs met witte en zilveren accenten. De boven- en onderplaten van de camerabehuizing en de lens zijn bedekt met een matgrijze verf met witte, met email gevulde gravures, terwijl de behuizing is bedekt met grijs rundleer voor een zacht stilistisch kenmerk. 

De set behoudt alle technische kenmerken van de originele Leica M10-P en trekt natuurlijk parallellen tussen de mechanische complexiteit van de camera en de fijne kneepjes van het maken van horloges. Van de stille mechanische sluiter tot de aanraking en het gevoel van de sluitertijdknop en diafragmaring die lijken op het draaien van de 'bezel' van een duikhorloge. Perfecte voorbeelden van precisie-engineering en mechanische uitmuntendheid, afhankelijk van de beweging en acties van hun gebruikers om in harmonie te werken.

De lens in de set, de Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH is ondertussen een van de meest veelzijdige M-lenzen. Of het nu gaat om een ​​ondiepe scherptediepte-look bij opnamen met wijd open voor portretten met veel bokeh, contrastrijke situaties met beschikbaar licht of landschappen met een enorme scherpte, de lens presteert volgens Leica fantastisch in elke situatie.

De Leica M10-P 'Ghost Edition' voor HODINKEE is vanaf 12 december 2019 wereldwijd beschikbaar. De editie is beperkt tot slechts 250 camerasets, die elk een onderscheidend serienummer dragen. De set bevat ook een stijlvolle en robuuste grijze touwriem met echte Italiaanse plantaardig gelooide zwarte lederen accenten en een certificaat van echtheid.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem