Here we go again

Limited Edition Leica CL Paul Smith aangekondigd

Siem van Woerkom 480 0
Een nieuwe week, een nieuwe Limited Edition Leica...? Leica introduceert de Leica CL ‘Edition Paul Smith’.

Lekker bont deze keer

Leica Camera presenteert een nieuwe speciale editie van de Leica CL systeemcamera. De Leica CL ‘Edition Paul Smith’. Dit is de tweede speciale editie camera gemaakt in samenwerking met de veelgeprezen Britse ontwerper, Paul Smith. De klassieke Leica CL heeft een design-make-over gekregen met een unieke, kleurrijke look met knikken naar de artistieke referenties van Smith. Met zijn rijke accentkleuren en unieke stylingelementen is de opvallende speciale editie een must-have voor zowel kenners van Paul Smith als liefhebbers van Leica camera's.

De visueel opvallende Leica CL is uitgerust met een gewaagde blauwe bovenplaat aangevuld met levendige accentkleuren op de bovenste knoppen en is gestreept over de onderkant van de camera. De zoeker is versierd met een afbeelding van een groot oog, terwijl de uitdrukking "kijken en zien" aan de achterzijde van de camera te vinden is in het kenmerkende handschrift van Paul Smith samen met zijn handtekening. Deze artistieke hoogtepunten verwijzen naar het beroemde citaat van Paul: "Veel mensen kijken, maar vaak zien ze niet."

Leica blijft met limited editions komen

De technische specificaties van de camera en het objectief zijn identiek aan die van de normale CL productiemodellen. Samen met een Elmarit-TL 18 mm f/2.8 ASPH lens kijken we naar de Leica CL; een bijzonder compacte, hoogwaardige camera die een ideaal hulpmiddel is voor fotografen die veelzijdigheid, uitstekende beeldkwaliteit, een intuïtief bedieningsconcept en iconisch productontwerp waarderen. De camera kan ook eenvoudig en gemakkelijk worden verbonden met de Leica FOTOS-app om directe overdracht van foto's naar een smartphone mogelijk te maken. Voor regelmatige gebruikers van sociale mediakanalen stelt dit specifieke hoogtepunt hen in staat om zich te onderscheiden van de menigte wanneer ze foto's posten met de unieke Leica-look.

De Leica CL ‘Edition Paul Smith’ is strikt beperkt tot 900 stuks voor de wereldwijde markt en is vanaf nu te koop. Naast de Leica CL bevat de speciale editie een Elmarit-TL 18 mm f/2.8 ASPH lens en een neon touwriem met Paul Smith en Leica branding. De presentatiedoos, speciaal gemaakt voor de set, bevat ook een lensreinigingsdoekje in stijl van de camera en een certificaat van echtheid. De camera is verkrijgbaar bij Leica Stores, Boutiques en geselecteerde Paul Smith-retailers voor een prijs van € 3.695,-.

Lees ook: Polaroid Lab maakt Polaroids van smartphonefoto's

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem