Perfect in balans

Nieuw: de Leica CL

Redactie DIGIFO... 1627 0
Leica heeft zojuist laten weten met een nieuwe camera op de markt te komen. De Leica CL is een compacte aps-c-camera die volgens het bedrijf de nieuwste innovatieve technologieën combineert met een compacte constructie en een iconisch ontwerp.

Op puur technologisch vlak is de Leica CL vrijwel gelijk aan de onlangs uitgekomen Leica TL2. Beide camera's beschikken onder andere over een nieuw ontwikkelde aps-c-sensor en de Leica Maestro II-processor en kunnen filmen in 4K. Qua design is er echter een wereld van verschil tussen deze twee camera's. Waar de TL2 vrij futuristisch is, met weinig knoppen en een uitgebreid touchscreen, is de Leica CL meer een klassieke Leica-camera.

Leica CLLees ook: Leica TL2 aangekondigd

Eye-Res zoeker

Eén van de grootste nieuwigheden van de Leica CL is de Eye-Res elektronische zoeker. Deze is speciaal voor de Leica CL ontwikkeld en heeft een resolutie van 2,36MP met een reactiesnelheid die onder de waarnemingsdrempel van het menselijk oog zit. Hierdoor heb je geen vertraging meer wat een zeer natuurlijk beeld moet geven.

Prijs en beschikbaarheid Leica CL

De Leica CL verschijnt in een zwarte en zilveren geanodiseerde versie en moet aan het eind van de maand al beschikbaar zijn voor een adviesprijs van € 2.530,- inclusief BTW.

Kijk voor meer informatie op de website van Leica of importeur Trancontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie