Another one!

Leica CL Urban Jungle Limited Edition aangekondigd

Siem van Woerkom 311 0
Leica blijft maar komen met speciale edities van hun bestaande populaire camera's. Ditmaal met een ontwerp door de italiaanse fotograaf Jean Pigozzi.

Nieuwe Limited Edition Leica camera

Leica introduceert de LEICA CL "URBAN JUNGLE door JEAN PIGOZZI" -uitgave in een leren bedekking om de body met camouflagemotief. De set bevat een LEICA CL, Leica Elmarit-TL 18 mm f/2.8 ASPH-lens en een speciale grijze draagriem. Slechts 150 sets worden geproduceerd en vanaf volgende week exclusief verkocht bij Leica Stores en online.

'Met dit ontwerp wilde ik iets heel anders doen en iets creëren dat uniek is. Om de stedelijke esthetiek tot leven te brengen, probeerde ik de structuren van een grote stad als New York te visualiseren en zo te repliceren wat ik definieer als een Urban Jungle.' Aldus Jean Pigozzi.

Enkele veranderingen met Leica CL

De LEICA CL "URBAN JUNGLE van JEAN PIGOZZI" combineert dezelfde topprestaties, intuïtieve bediening en uitzonderlijke beeldkwaliteit als de standaard Leica CL. Een paar hoogtepunten zijn de ingebouwde EyeRes® elektronische zoeker waarmee gebruikers een voorbeeld van de uiteindelijke afbeelding kunnen bekijken voordat de foto wordt gemaakt, een hoge-resolutie sensor die uitzonderlijk goed presteert bij weinig licht en een uiterst snelle en nauwkeurige autofocus; alles verpakt in een compacte systeemcamera die klaar is voor elke stedelijke jungle over de hele wereld.

De speciale editie set wordt compleet gemaakt met een Leica Elmarit-TL 18 mm f/2.8 ASPH. lens en aangeboden in een elegante presentatiekist. Met een brandpuntsafstand die ideaal is voor alledaagse reizen en straatfotografie, helpt de Elmarit-TL-lens mee om de stedelijke geest in je foto's tot leven te brengen.

De camera inclusief lens zal beschikbaar worden voor zo'n $3,950. Wat de camera combo in Europa zal gaan kosten is nog onbekend. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem