Nikon F viert 60e verjaardag met horloge

Redactie DIGIFOTO Pro 1321
Om het 60-jarige bestaan van de Nikon F-camera te vieren, heeft het Nikon museum een limited edition horloge gemaakt. Het horloge is erg gewild onder diehard Nikon fans. Zij willen het accessoire maar al te graag aan hun Nikon-collectie toevoegen.

60 jaar Nikon F

De Nikon F camera is in april 1959 uitgebracht en is daarmee de eerste spiegelreflexcamera van Nikon. Om het 60-jarige jubileum van de camera te vieren heeft Nikon een horloge uitgebracht. Nikon heeft de kenmerkende sluitertijd knop verwerkt op de zilverkleurige wijzerplaat van het horloge. Samen met de zwart lederen bandjes ziet het horloge er klassiek uit. Aan de achterkant van het horloge is een grote gegrafeerde F te zien in het roestvrijstaal.

Meer dan een horloge

Het horloge werd door Nikonfans gevonden op de Japanse website van het Nikon museum. Ook op de Engelstalige website van het Nikon museum is het horloge te zien naast andere jubileum producten zoals mokken, een acryl plaat met een handgetekende Nikon F en een poster met daarop de geschiedenis van Nikon camera's. Dat Nikon met jubileum producten kwam, was voor kenners geen verrassing. Dit omdat de Nikon F een grote rol heeft gehad in de camerawereld.

Nikon F

Limited edition

De jubileumproducten zijn limited edition en helaas alleen te koop in de museumshop van Nikon in Japan. De mok is zelfs al uitverkocht. Wat betreft de prijzen valt het mee, aldus Nikon. De poster is te krijgen voor omgerekend € 9,96, de acryl tekening voor € 18,21, en het horloge voor € 162,46. De verkoop van de slechts 100 exemplaren van het horloge gaat erg snel. Dus mocht je zeer binnenkort naar Tokyo gaan, dan is een bezoekje aan het Nikon museum zeker aan te raden. En wie weet is het limited edition uurwerk wel van jou.

Lees ook: Fotoserie Nikon-ambassadeur Sebastián Liste laat schrijnende gevolgen kolonisatie en ontbossing in het Amazonegebied zien

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie