Introductie Sigma fp

Introductie Sigma fp

Eefke Burg 738 0
Om te voorkomen dat gebruikers zich op verschillende systemen moeten richten: zowel een kleine compacte camera voor de dagelijkse momenten als een groter professioneel systeem, heeft Sigma heeft zich gericht op de creatie van de lichtste en kleinste full framecamera ter wereld: de Sigma fp. Eindelijk volgt de langverwachte aankondiging van deze gloednieuwe systeemcamera.

De Sigma fp is uitgerust met een volledige Bayer-sensor ten grote van 35mm met 24,6 effectieve megapixels, waarmee optimale beeldkwaliteit wordt bereikt. De camera kan daarnaast ISO-waarden tot 25600 hanteren en foto's en films op hoge resolutie vastleggen.

Lees ook: Camerabobbel smartphone verleden tijd?

Sigma fp biedt bescherming tegen stof- en spatwater

De gegoten aluminiumlegering bied extra sterkte en warmtegeleiding en de compacte behuizing is op 42 punten afgedicht. Hierdoor is de camera beschermd tegen stof en spatten waardoor deze optimaal te gebruiken is in alle omstandigheden. Het is daarvoor wel belangrijk de camera ook te gebruiken in combinatie met een stof- en spatwaterdichte lens.

 

 

De Sigma fp is op een 'open' manier opgezet, waardoor deze te combineren is met Sigma-objectieven maar ook bruikbaar is met objectieven van andere fabrikanten. De camera beschikt over een losse foto- en videostand en allebei deze modi hebben hun eigen ontworpen bedieningssysteem en display.

Lees ook: Fotograaf die viraal ging met Grinch foto's aangeklaagd

Sigma fp beschikt over heatsink

Tussen het Lcd-scherm en de camerabehuizing is er een grote heatsink ingebouwd, die is ontworpen naar het ontwerp van professionele cinemacamera's. Veel camera's zijn niet in staat om die hitte af te voeren, waardoor je een instabiele camera kan krijgen. De heatsink zorgt er voor dat er bij de  Sigma fp bij lang en intensief gebruik oververhitting wordt voorkomen, doordat er meer contact is met lucht. Hierdoor is het mogelijk om gedurende een langere periode met deze camera te blijven schieten zonder dat deze oververhit raakt.

Lees ook: Fotograaf die viraal ging met Grinch foto's aangeklaagd

De Sigma fp is vanaf 25 oktober te verkrijgen en heeft een adviesprijs van € 1999,- en is daarnaast verkrijgbaar in combinatie met de SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary voor € 2399,-. Meer informatie is terug te vinden op de website van Sigma.

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke